Είδαμε Madugada: «love at first sight»

Είδαμε Madugada: «love at first sight»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι αυτή η ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στο ελληνικό κοινό και σε διάφορα, κατά καιρούς, συγκροτήματα.

08 Απριλίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Μία ξεχωριστή σχέση που εξαιρώντας ορισμένες περιπτώσεις (Nick Cave) είναι συνήθως προβληματική (Puressence) και δεν αφορά κανέναν άλλον στον κόσμο.

Οι Madrugada φυσικά, όπως και ο Sivert Hoyem, είναι μία αλλιώτικη ιστορία από μόνοι τους εδώ και δύο δεκαετίες περίπου, αγαπημένοι μας, υπεραγαπημένοι θα έλεγα, ίσως και γιατί ο Sivert μοιάζει λίγο με τον Cave, έστω και στο πιο soft. Τον αγαπάμε, μας αγαπάει, υπάρχει γάμος. Υπάρχουν και τραγούδια βέβαια, όπως και συναίσθημα.

Στις 21:45 ακριβώς ξεκίνησε χθες το βράδυ η συναυλία στο κατάμεστο Tae Kwon Do. Οπως το έλεγε το πρόγραμμα. Και ξεκίνησε με το Vocal και τον κομψότατο όπως πάντα Sivert. Παραπάνω από δύο ώρες κράτησε το live, φτάσαμε μέχρι τα μεσάνυχτα, ακούγοντας ολόκληρο το «Industrial Silence», το ντεμπούτο άλμπουμ των Madrugada που βγήκε το... μακρινό 1999 και αποδείχθηκε για το ελληνικό -τουλάχιστον- κοινό σαν «love at first sight».

Στα θετικά το συγκρότημα, οι μουσικές, οι εξαιρετικά άνετες για sold out συνθήκες, ο κόσμος που γνώριζε και τραγουδούσε τα κομμάτια, τα πολλά ερωτευμένα ζευγάρια, τα αμέτρητα φιλιά, οι μοναχικοί που χόρευαν με κλειστά μάτια, τα τσιγάρα κάθε είδους (δυστυχώς και τα γαμ... τα ηλεκτρονικά), οι αγκαλιές...

Στα αρνητικά ο γνωστός τενεκεδένιος ήχος του Tae Kwon Do, η απουσία videowall ώστε να βλέπουμε τη σκηνή (στις πόσες χιλιάδες κόσμο άραγε βάζουμε οθόνες;), οι αναμενόμενοι μαϊντανοί και that's all. Υπερίσχυσε η μουσική και τα τραγούδια. Το «Higher» και το «Sirens», το «Shine» και το καταιγιστικό «Strange Colour Blue», το «Salt» και το «Norwegian Hammerworks Corp.», το «Electric» που έκλεισε τη συναυλία στο πρώτο μέρος και τα «What's on Your Mind?» και «Majesty» που τραγουδούσαν όλοι στο encore.

Αν έφυγε ο κόσμος ευχαριστημένος; Και με το παραπάνω, θα έλεγα. Ηταν ο κατάλληλος προάγγελος για το γεμάτο συναυλιακό καλοκαίρι που μας περιμένει. Πήραμε την πρώτη βαθιά ανάσα και ξεκινάμε.

Get Loaded λοιπόν, Loaded.gr ( έρχεται!). Just what is it that you want to do?