Ακούστε (και δείτε!) ολόκληρο το νέο άλμπουμ του Ταφ Λάθος

Ακούστε (και δείτε!) ολόκληρο το νέο άλμπουμ του Ταφ Λάθος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λέγεται «Deca» με 10 κομμάτια και 10 video clip που φτιάχνουν μια ταινία μεσαίου μήκους.

09 Απριλίου 2019

Ο Ταφ Λάθος (Παναγιώτης Κυριακού) μόλις κυκλοφόρησε τον καινούριο του δίσκο με τίτλο «Deca», ένα concept άλμπουμ, «κόντρα σε μια εποχή που δείχνει να ευνοεί την επιστροφή του single και την αποσπασματική ακρόαση στις streaming πλατφόρμες».

Την ταινία την είδαμε σε ειδική προβολή στο θέατρο «Κάτω Από τη Γέφυρα» στο Φάληρο και ήταν υψηλής αισθητικής. Και το φιλμ και το άλμπουμ. Σούπερ. Από τις 26 Μαρτίου πάντως και κάθε μέρα ένα-ένα τα 10 κομμάτια ανέβαιναν στο κανάλι του Ταφ Λάθος στο YouTube, κάθε βράδυ, ακριβώς στις 10.  

Οπως σημειώνουν από την εταιρία του, «10 τραγούδια που θέλουν να πουν 10 ιστορίες που καταφέρνουν, στο φινάλε, να πουν μια μεγαλύτερη. Πώς; Μέσα από την οπτικοποίησή τους σε 10 βίντεο, σκηνοθετημένα από τον Κώστα Μάνδυλα, τα οποία λειτουργούν είτε αυτόνομα υποστηρίζοντας το θέμα κάθε τραγουδιού, είτε ως μια ταινία μεσαίου μήκους (κάτι περισσότερο από 40 λεπτά) που ενώνει τα κομμάτια του παζλ και φανερώνει τι είχε στο μυαλό του αυτή τη φορά ο Ταφ Λάθος».

Track-by-track

1. Είναι εύκολο να υπάρξω
Η ιστορία ενός πιτσιρικά που κανείς δεν του δίνει σημασία και πιστεύει πως είναι αόρατος. Υπάρχει σίγουρα κάτι αυτοαναφορικό εδώ. Τα σχολικά μου χρόνια τα πέρασα μεταξύ Αθήνας και Ρόδου. Όταν επέστρεψα στη Αθήνα στην 3η γυμνασίου, ήταν δύσκολα τα πράγματα. Έκανα μόνο έναν φίλο, τον Άβι, ένα παιδί απ’την Αλβανία. Ήμασταν οι δύο του περιθωρίου. Τα πράγματα άλλαξαν βέβαια στο λύκειο αλλά ήταν σκληρή χρονιά εκείνη.

2. Η παλιά μηχανή
Η ιστορία των τεσσάρων Βαπτιστών μου. Ελευθερία - Αιωνιότητα - Μουσική - Πνεύμα.

3. Τα παιδιά της νέα εποχής
Η ιστορία δύο συμμοριών που παίζουν άγρια ξύλο μεταξύ τους εξαιτίας ενός ρουφιάνου.

4. Τα δύο δάχτυλα σε ειρήνη
Από μια καμένη σκέψη που μου είχε σκάσει σχετικά με το πώς έχεις τα δάχτυλα σου όταν καπνίζεις, σαν να είναι αυτό το αγχολυτικό σου για να μην μπλέκεις σε φασαρίες.

5. Καλυψώ
Η μπάλα ως μεταφορά μιας ανθρώπινης ψυχής που τρώει κλοτσιές, είτε μιλάμε για bullying, για ενδοοικογενειακή βία, για οτιδήποτε άλλο. Κατά τη γνώμη μου δεν φταίει μόνο αυτός που ασκεί τη βία, φταίει το σύστημα και η εκπαίδευση που δεχόμαστε. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του video είναι σαν κόμικ και το έχει σχεδιάσει η Γιώτα Σκιάπκα, ενώ ο Λευτέρης Παπούλιας έχει φτιάξει το animation.

6. Στάθμη
Η ιστορία μιας χορεύτριας που περιμένει μάταια σε ένα εστιατόριο το αγόρι της.

7. Θήτα κεφαλαίο
Αντίστοιχα η ιστορία του φίλου της χορεύτριας και ο λόγος που δεν καταφέρνει να πάει στο ραντεβού τους.

8. Ό,τι κάνεις άστο
Το ατύχημα με το αυτοκίνητο. Ας μην πούμε περισσότερα.

9. Μαύρα Άλογα
Εδώ που καταλήγει ουσιαστικά η ιστορία, με τον πιτσιρικά-φύλακα άγγελο να έχει μαζέψει όλους τους φόβους του Παναγιώτη.

10. Ανφάς
Τίτλοι Τέλους.

 Tη μουσική ταινία μπορούμε να τη δούμε και στη σελίδα της Red Bull που έκανε και την παραγωγή (ΕΔΩ).