Αντιφασιστικό Σαββατοκύριακο στην ΕΡΑ

Αντιφασιστικό Σαββατοκύριακο στην ΕΡΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αφορμή τα 52 χρόνια από τη «μαύρη» επέτειο της Χούντας, η δημόσια ραδιοφωνία λέει «Όχι στον Φασισμό» μέσα από ειδικά αφιερώματα.

18 Απριλίου 2019

Η Χούντα των συνταγματαρχών, η Χρυσή Αυγή και η άνοδος της ακροδεξιάς και των νεοναζί στην Ευρώπη, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των εκπομπών του Πρώτου Προγράμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Απριλίου. Αναλυτικά:

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.00 - 11.00 Στην εκπομπή «Σελίδες του Σαββάτου» με τον Νότη Ανανιάδη, γίνεται αναφορά στις «μαύρες μνήμες της δικτατορίας και στα φαντάσματα του παρελθόντος στο Ευρωπαϊκό μέλλον», μέσα από συζήτηση με πανεπιστημιακούς και επιφανείς πολιτικούς όλων των κομμάτων.

16.00 - 17.00 Στην εκπομπή «Εκ των Υστέρων» που συντονίζει ο Τάσος Χατζηγεωργίου, ο Δημήτρης Παπαχρήστος (ο εκφωνητής του Πολυτεχνείου), μαζί με αντιστασιακούς της περιόδου 1967-1974 δίνουν τις μαρτυρίες τους για το τότε αλλά και προσεγγίζουν την «αναβίωση» της άκρας δεξιάς και νεοφασιστικών, νεοναζιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη του σήμερα.

ΚΥΡΙΑΚΗ
10.00 - 11.00 Το «Ιδεοδρόμιο» με τον Γιώργο Τσούκαλο (εκτάκτως) αναφέρεται στα ακραία μορφώματα στην σημερινή Ελλάδα, την δράση τους, αλλά και τις εξελίξεις αυτών των υποθέσεων ενώπιον της Δικαιοσύνης.

11.00 - 12.00 Στην εκπομπή «Το Πρώτο στην Ελλάδα και στον κόσμο», ο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος συζητά με τους καλεσμένους του τον αντίκτυπο της Δικτατορίας μετά την πτώση της στο δημόσιο βίο, αλλά και για την εμφάνιση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη

12.00 - 13.00 Στην «Αφύλαχτη Διάβαση» με τον Θωμά Σίδερη (που εκτάκτως αυτή την βδομάδα από Σάββατο μεσημέρι μεταφέρεται την Κυριακή) υπάρχει ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα με τίτλο «Παιδονόμοι και εθνικός διχασμός» που αναφέρεται στη σχολική ζωή στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της επταετούς δικτατορίας.

15.00 - 17.00 Στο «Κοσμοδρόμιο» με την Σίσσυ Αρβανιτίδου, ένα επίκαιρο αφιέρωμα με θέμα «Φασισμός και Δημοκρατία στην Ευρώπη».

Και τις δύο μέρες από τις 10 το πρωί εως τις 12 το μεσημέρι, η Έλενα Μαράκα θα παρουσιάσει αντιφασιστικά τραγούδια από όλο τον κόσμο, μέσα από τη συχνότητα του Kosmos 93.6.