Σοκ FM: Στην Αθήνα τον φίμωσαν, στη Χαλκίδα διαπρέπει

Σοκ FM: Στην Αθήνα τον φίμωσαν, στη Χαλκίδα διαπρέπει
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από ένας μικρός ραδιοσταθμός που ήταν στην πρωτεύουσα, πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς ομίλους της περιφέρειας.

21 Απριλίου 2019

Ήταν ένα από τα πολλά «θύματα» της «ραδιοσφαγής» που έγινε πριν 18 χρόνια κι έναν μήνα. Αρκετοί σταθμοί της πόλης έκλεισαν οριστικά και δεν ξαναβγήκαν στον αέρα, άλλοι λειτούργησαν και πάλι, με ή χωρίς άδεια. Εκείνος ο ραδιοσταθμός όμως αναγεννήθηκε από τις «στάχτες» του, αλλά σε άλλη πόλη, εκτός Αθηνών.

Ο λόγος για τον Σοκ FM, που ξεκίνησε από τον αείμνηστο Κυριάκο Καρτελιά, ως ένα σχετικά μικρό μουσικό ραδιόφωνο στους 104.75 με έδρα τον Κορυδαλλό. Τον Μάρτιο του 2001 «φιμώθηκε», όπως πολλοί ακόμη ραδιοσταθμοί της πόλης, ενώ έμεινε εκτός και από την αδειοδότηση που ακολούθησε εκείνη τη χρονιά και το 2002. Έτσι, ο Σοκ FM «μετανάστευσε» λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια, στην Χαλκίδα. Εκεί βρήκε ξανά θέση στα FM, αυτή τη φορά στους 104.8, και συνέχισε απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Παρόλα αυτά όμως δεν εγκατέλειψε εντελώς την Αθήνα, καθώς αργότερα έβγαλε στον αέρα τον Athens Shock Radio στους 104.6. Έχοντας χαμηλή ακροαματικότητα, πέριξ του 1%, και έπειτα από νομικές «περιπέτειες» με το ΕΣΡ, όσον αφορά την νόμιμη λειτουργία του, τον Νοέμβριο του 2007 ο Athens Shock πουλήθηκε στον Παναγιώτη Κωστάκη του Kiss 92.9, έναντι μόλις 80.000 ευρώ.

Σήμερα, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, ο Σοκ FM 104.8 έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς ομίλους της περιφέρειας, που διοικείται από τα παιδιά του Κυριάκου Καρτελιά. Αποτελείται (φυσικά) από τον Σοκ FM 104.8 με ελληνικά ποπ, τον NRG 95 με ξένες επιτυχίες, τον Dalkas 88.2 με λαϊκά και τον πιο πρόσφατο Μπλε 99, με έντεχνα.