Διέγραψαν για ένα χρόνο από την ΕΣΗΕΑ τη Νόνη Καραγιάννη

Διέγραψαν για ένα χρόνο από την ΕΣΗΕΑ τη Νόνη Καραγιάννη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενωσης αποφάσισε τη 12μηνη διαγραφή της διευθύντριας του Αθήνα 9.84.

14 Ιουνίου 2019

«Πρόκειται για μια υπόθεση έγκλησης μου από πρώην εργαζόμενη του σταθμού της οποίας καταγγέλθηκε η σύμβαση με απόφαση του Δ.Σ του 9.84 για αντισυμβατική συμπεριφορά» γράφει στο Facebook η Νόνη Καραγιάννη. Και συνεχίζει: «Από το σκεπτικό της απόφασης προκύπτει παρέμβαση των οργάνων της ΕΣΗΕΑ στη διοίκηση του σταθμού και άρνηση του "διευθυντικού δικαιώματος" κρίσης και αξιολόγησης. Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΕΣΗΕΑ εργαζόμενος μπορεί, επί παραδείγματι, να καθυβρίζει και να απειλεί τον διευθυντή ειδήσεων ενός ΜΜΕ. Μπορεί να εκφωνεί και χωρίς να έχει σχετική εντολή δελτίο ειδήσεων κατά παρέκκλιση εντολής του διευθυντή του. Και όλα αυτά να γίνονται τις ημέρες της τραγωδίας στο Μάτι με τους νεκρούς, τα σπίτια που καίγονταν, και τον διευθυντή ειδήσεων που καθυβρίζεται από υφιστάμενο του, να τρελαίνεται συγχρόνως και από την αγωνία του για δυο ρεπόρτερ που εκείνη την ώρα είχε στείλει για ρεπορτάζ στη φωτιά. Σύμφωνα με την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ σε όλα τα παραπάνω ένας γενικός διευθυντής πρέπει να μένει παγερά αδιάφορος γιατί όταν εισηγείται στο Δ.Σ του 9.84 καταγγελία σύμβασης παραβιάζει "τις αρχές δεοντολογίας" της ΕΣΗΕΑ».

Προς υπεράσπιση της διευθύντριας του σταθμού έσπευσε κι ένας εργαζόμενος του σταθμού, ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης αναγνωρίζοντας το δίκιο της διευθύντριάς του: «Το πιο γελοίο όργανο της ΕΣΗΕΑ, το Πειθαρχικό, κάτι τύποι που παριστάνουν τους δικαστές, διέγραψε για ένα χρόνο τη διευθύντρια του Αθήνα 984 Νόνη Καραγιάννη, διότι προσπάθησε να κάνει το αυτονόητο: να κινήσει κάπως μια δυσκίνητη γραφειοκρατική μηχανή φτιαγμένη από γρανάζια χρόνιας ευνοιοκρατίας. Μεγάλη ξεφτίλα για τον κλάδο αυτή η διαγραφή. Ντροπή σε όλους».

Την απάντηση και στους δύο την έδωσε η απολυμένη συνάδελφος Ουρανία Τσιαπάρα:
«Εγώ είμαι αυτή που εγκαλώ την κυρία Καραγιάννη και μετά απ' αυτό το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε τη 12μηνη διαγραφή της. Εργάστηκα στον Αθήνα 9,84 επί 27 έτη κάνοντας σοβαρά τη δουλειά μου, όπως το απαιτεί, έχοντας άριστη σχέση με τους συναδέλφους μου και πάντα επί ποδός όταν οι περιστάσεις το απαιτούσαν. Ουδέποτε καθύβρισα προϊστάμενό μου, όπως ο ίδιος ψευδώς ισχυρίζεται ενώ υπήρχαν φορές, δεν το κρύβω που, λόγω της δουλειάς μπορεί να υπήρξε ένταση. Έρχεται λοιπόν τώρα η κυρία Καραγιάννη με μια υβριστική προς εμένα και την ΕΣΗΕΑ ανάρτηση, να πει, ότι η εργαζόμενη είχε αντισυμβατική συμπεριφορά και χωρίς να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους. Θα ήθελα να πληροφορήσω... ...για την αυταρχική και προκλητική συμπεριφορά της κυρίας Καραγιάννη».