Προλαβαίνεις να ζήσεις 50 χρόνια Jethro Tull σε μία βραδιά;

Προλαβαίνεις να ζήσεις 50 χρόνια Jethro Tull σε μία βραδιά;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Ηρώδειο το Σάββατο βράδυ ήταν γεμάτο, λίγες θέσεις μόνο, ελάχιστες, διάσπαρτα, παρέμειναν κενές.

16 Ιουνίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ήταν η συναυλία της Αθήνας για την Jethro Tull 50th Anniversary World Tour κι ένα εντελώς ετερόκλητο κοινό βρέθηκε εκεί για το συγκρότημα. Σκεφτείτε πως ήρθε μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τέτοια επιτυχία. Πουλάνε τέτοιες εμφανίσεις ειδικά εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.

Στις 9 και τέταρτο ακριβώς βγήκαν οι Jethro Tull στη σκηνή με τον Ian Anderson να φαίνεται σε πολύ καλή φόρμα (μαύρα γυαλιά, γιλέκο και μπαντάνα στο κεφάλι). Επαιξαν για κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα, το φλάουτο σε πρώτη γραμμή εννοείται, ο Ian στο ένα πόδι να κρατά ακόμα ισορροπία και με όλα τα μεγάλα τραγούδια του συγκροτήματος: «Too Old to Rock 'n' Roll, Too Young to Die», «Songs From the Wood», «Thick as a Brick» και, για το κλείσιμο, «Aqualung» πρώτα και «Locomotive Breath» στο encore. Ενα τυπικό, πλούσιο, σετ για το συγκρότημα. Ενδιαμέσως είχαν και κάποια βίντεο με δύο τρία λόγια από παλιά μέλη του συγκροτήματος ή άλλους μουσικούς όπως ο Slash π.χ. που μας έκανε την εισαγωγή για το «Aqualung».

Ο κόσμος φάνηκε να το ευχαριστήθηκε. Κι ας μην έβγαινε και τόσο η φωνή του Ian Anderson. Είναι και 72 ετών βέβαια, μην το ξεχνάμε. Ηταν όμως πολύ καλοί, συνολικά. Ωραία μπάντα. Θρύλος. Α, ναι: και εξαιρετικός ήχος. Ολα καλά.

Υπήρχαν και πολλοί, πάρα πολλοί ξένοι θεατές. Οπως γίνεται άλλωστε σε κάθε συναυλία πια. Αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο. 

Το συγκρότημα έκανε και διάλειμμα 15 λεπτών! Στη μέση. Λες και βρισκόμασταν στο Σταυρό του Νότου...