O (απολογιστικός) δεκάλογος για την Athens Voice και το ραδιόφωνό της

O (απολογιστικός) δεκάλογος για την Athens Voice και το ραδιόφωνό της
Ακολουθήστε μας στο Google news

10 πράγματα για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ώστε να «κλείσουμε» την υπόθεση (και να πάμε πιο πέρα)...

08 Ιουλίου 2019

Ανακεφαλαίωση ώστε κανένας να μην μπορεί να απομονώσει επιμέρους στοιχεία βγάζοντας, επίτηδες, λάθος συμπεράσματα. 

______________________________________________________________________

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

1) Η επίθεση του Ρουβίκωνα είναι 100% καταδικαστέα απ΄ όποια πλευρά και αν το δεις. Οι ίδιοι οι Ρουβίκωνες βέβαια διαφωνούν γιατί το βλέπουν από τη δική τους σκοπιά. Εμείς, είμαστε, κάθετα αντίθετοι. Χωρίς να βάζουμε τον παραμικρό αστερίσκο.

2) Το αρχικό ανώνυμο σχόλιο (άρα φέρει την υπογραφή της Athens Voice) ήταν άθλιο αλλά, ακόμα χειρότερη, ήταν η απάντηση της ίδιας της εφημερίδας. Αυτή έκανε ακόμα μεγαλύτερο κακό. Δεν ήταν καν μισή συγγνώμη... Εμοιαζε με συγκάλυψη της αθλιότητας. Χίλιες δυο δικαιολογίες...

3) Ενας κανονικός εκδότης βγαίνει, το παίρνει πάνω του το σχόλιο αναλαμβάνοντας την ευθύνη, λέει πόσο μαλακία ήταν, ζητάει μία ξεκάθαρη συγγνώμη και βάζει ένα τέλος στην υπόθεση. Μένει απλώς ο ανώνυμος συντάκτης εκτεθειμένος και σταματά η συζήτηση εκεί. Στις ξεκάθαρες συγγνώμες, ιδίως από τον εκδότη, δεν χωράει αντίλογος. Ολοι κάνουμε λάθη. 

4) Το κείμενο συμπαράστασης στην Athens Voice που υπογράφουν διάφοροι και διάφορες, συγκεκριμένου πολιτικού χώρου φυσικά, είναι, συγγνώμη κιόλας, αστείο. Οχι για όσα λέει φυσικά... Ούτε για τις κοινοτοπίες του.

5) Σχετικά με τις πρωινές, πολιτικές, εκπομπές του Athens Voice 102.5: την προηγούμενη Δευτέρα το πρωί, αμέσως μετά το επίμαχο σχόλιο, δεν είπαν το παραμικρό. Ούτε λέξη, σαν να μην συνέβη κάτι, σαν να μην είχε γίνει θέμα σε όλα τα social media. Απόλυτη σιωπή. Γαργάρα. Την Παρασκευή όμως, μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα, ξεσπάθωσαν. Και καλά έκαναν. Ομως, ή είσαι ενεργός και αναφέρεσαι και στις δύο περιπτώσεις ή σε καμία. Αλλιώς η στάση σου μοιάζει υποκριτική.

6) Το ραδιόφωνο της Athens Voice είναι καλό αλλά δεν διαθέτει συγκεκριμένη ταυτότητα. Το πρωί πολιτικό, το βράδυ μουσικό. Λάλησαν οι ακροατές του, δεν ξέρουν τι να... κάνουν. Και την... κάνουν. Μουσικά πάντως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ξεχωρίζει στα FM.

7) Το 0.8% στις μετρήσεις ακροαματικότητας φέρνει τον Athens Voice 102.5 στην τελευταία θέση των ραδιοσταθμών της Αττικής. Προφανώς κάτι κάνουν λάθος. Δεν το βλέπουν, αλήθεια;

8) Διευθυντής είναι ο Στέφανος Τσιτσόπουλος. Η παταγώδης αποτυχία του είναι φανερή (εκτός και αν γυρίσουμε τη λίστα ανάποδα, οπότε ο ραδιοσταθμός που διευθύνει θα βρεθεί στην 1η θέση - μπίνγκο). Παίζει ωραίες μουσικές βέβαια ο Τσίτσόπουλος, από τις καλύτερες στα αθηναϊκά FM. H ακατάσχετη μπουρδολογία του όμως στο μικρόφωνο τις ακυρώνει.

9) Αννα Αναστασίου και Μάκης Μηλάτος παραιτήθηκαν. Είναι οι μόνοι; Δεν παραιτήθηκαν πάντως επειδή έγινε η επίθεση του Ρουβίκωνα. Ετσι; 

10) Εν κατακλείδι: Athens Voice και Φώτης Γεωργελές βρίσκονται στην καλή όχθη της δημοσιογραφίας, έστω και αν προσωπικά διαφωνώ στα περισσότερα μαζί τους. Και αυτό δεν αλλάζει ούτε από ένα σχόλιο ούτε από μία μη συγγνώμη.