Θρασυδειλία

Θρασυδειλία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είχε μία άποψη ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης για τον Θάνο Μικρούτσικο, το κοινό του συνθέτη και τα τραγούδια του. Και την κατέγραψε στα ΝΕΑ.

10 Ιανουαρίου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Την κατέγραψε και καλά έκανε. Οι αντιδράσεις βέβαια ήταν πολλές, αλλά έτσι είναι αυτά: οι αιρετικές απόψεις προκαλούν αντίδραση. Ήταν ένα κείμενο με αρνητική κριτική που αφορούσε έναν άνθρωπο ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και λογικό να δημιουργήσει συζήτηση. Εστω και αυτή την άθλια που γίνεται στα social media.

Ως εδώ κανένα πρόβλημα, έστω και αν πολλοί θεωρούν πως είναι ανέντιμο να γράφεις αρνητικά μετά το θάνατο ενός ανθρώπου. Ας τα έγραφε ο Χρήστος Χωμενίδης, λένε, όσο ήταν ζωντανός ο Θάνος, όχι τώρα.

Τέλος πάντων, το πρόβλημα αρχίζει από τη στιγμή που ο Χρήστος Χωμενίδης, βλέποντας προφανώς τις αντιδράσεις από το κείμενό του, προσπαθεί να την κάνει γυριστή. Είναι φαιδρό αλλά αυτός ο μέγας συγγραφέας προσπαθεί να βγάλει όλο τον κόσμο χαζό, ότι δεν κατάλαβε τι διάβαζε.

Δεν ήταν εναντίον του Θάνου Μικρούτσικου το κείμενο, αλλά υπέρ του άρχισε να μας λέει ο Χωμενίδης και οι φίλοι του.

Είναι υπέρ, ε; Γιατί δεν πάει να το πει αυτό ο Χωμενίδης στους φίλους του Θάνου; Να μάθει ποια είναι η άποψή τους. Γιατί δεν πάει να το πει στους καλλιτέχνες;
Γιατί δεν πάει να το πει, πολύ περισσότερο, στην οικογένεια του συνθέτη; Γιατί δεν ρωτάει να πληροφορηθεί τι λένε γι αυτόν; Δεν είναι δύσκολο να μάθει.

Το χειρότερο με τον Χρήστο Χωμενίδη δεν είναι η γελοιότητα και η απρέπεια του κειμένου που έγραψε. Αλλά η θρασυδειλία του μετά. Αντί να βγει να υποστηρίξει την όποια άποψή του ή να ζητήσει συγγνώμη για την παρανόηση, προσπαθεί θρασύδειλα να βγει και από πάνω.

Αρθρογραφία της φακής. Δεν αμφέβαλλα ποτέ. Το ότι είναι καλός συγγραφέας δεν τον κάνει καλό και στις υπόλοιπες -δημοσιογραφικές- ενασχολήσεις του. Πέρασε και από το ραδιόφωνο μία εποχή. Τραυματική εμπειρία για τους ακροατές...