Στο ΕΣΡ το Alert για τις... κηραλοιφές κατά του κορωνοϊού

Στο ΕΣΡ το Alert για τις... κηραλοιφές κατά του κορωνοϊού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο σχημάτισε φάκελο και θα καλέσει το κανάλι σε απολογία, εντός των ημερών.

11 Μαρτίου 2020

Η εν λόγω εκπομπή είναι το «Κόντρα και Ρήξη» του Κυριάκου Βελόπουλου, που προβάλλεται σε πολλά τοπικά κανάλια της Αθήνας και της περιφέρειας. Σε μια εξ αυτών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, προωθώντας μια κηραλοιφή με το όνομα «Βυζαντινόν», ανέφερε ότι μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τον... κορωνοϊό. Την ασθένεια από την οποία είτε νοσούν είτε έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο, και που έχει θέσει σε καραντίνα ολόκληρες χώρες, όπως η Ιταλία.

Το ΕΣΡ σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως δέχτηκε πολλές καταγγελίες από τηλεθεατές για τα λεγόμενα του Κυριάκου Βελόπουλου, γνωστοποιώντας ότι θα καλέσει σε απολογία το Alert TV που την μετέδωσε, την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί. Επιπλέον η ανεξάρτητη αρχή θα διερευνήσει καταγγελίες και για άλλα κανάλια που μεταδίδουν παρόμοιες εκπομπές.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ALERT μετέδωσε, κατά την εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη», ψευδή πληροφόρηση ως αληθή, και ειδικότερα: απέδωσε σε εμπορικό προϊόν (αλοιφή χεριών), αποκαλούμενο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ», ιδιότητες που δήθεν προστατεύουν όσους (το αγοράζουν και ) το χρησιμοποιούν από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό COVID19, θέτοντας έτσι δυνητικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ιδίως (ακόμα και) σε κίνδυνο ζωής τηλεθεατές που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς.
Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και ώρα 10.30.
Ερευνώνται καταγγελίες για προβολή παρόμοιων εκπομπών και σε άλλους σταθμούς.

Ιδού το επίμαχο απόσπασμα: