Η Κεραμέως φέρεται αυταρχικά και στη Βουλή

Η Κεραμέως φέρεται αυταρχικά και στη Βουλή
Ακολουθήστε μας στο Google news

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

01 Δεκεμβρίου 2020

Η υπουργός Παιδείας φέρεται να έχει αναγνώσει στη Βουλή μέρος από τα πρακτικά της Επιστημονικής Επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων (αριθμό μαθητών ανά τάξη, αποστάσεις μεταξύ τους κ.α.), τα οποία όμως δεν καταθέτει -όπως της έχει ζητηθεί δύο φορές με σχετικές ερωτήσεις- παρά τη δέσμευσή της ότι θα το έπραττε!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Βερναρδάκης, που έχει καταθέσει τις δύο ερωτήσεις για το θέμα (στις 31/8/2020 και 22/10/2020 αντίστοιχα), αναφέρει ότι «επομένως, είτε δεν υπάρχουν πρακτικά και εισηγήσεις, οπότε η Κα Κεραμέως ψεύδεται για τα περί "ομοφώνων εισηγήσεων" και περιπαίζει τη Βουλή διαβάζοντας κείμενα τα οποία εμφανίζει ως "πρακτικά", είτε υπάρχουν πρακτικά και εισηγήσεις και αρνείται να τα καταθέσει, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δημόσια έγγραφα μεγάλης σημασίας για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια».

Ο ίδιος βουλευτής καταγγέλλει και σε ακόμη μία περίπτωση την υπουργό Παιδείας, που έχει και βουλευτική ιδιότητα, για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, καθώς στις 29/10/2020 ζήτησε με ερώτηση στη Βουλή την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για την κατάργηση των προγραμμάτων σπουδών της Ιστορίας του 2019.

Η Ν. Κεραμέως ούτε απάντησε ως όφειλε εντός μηνός, ούτε κατέθεσε έγγραφα, ούτε δικαιολόγησε τη μη-κατάθεση εγγράφων όπως υποχρεούται από τον Κανονισμό της Βουλής.