Εργαζόμενοι ΕΡΤ3: «Όχι στα μονομελή ιδιωτικά συνεργεία»

Εργαζόμενοι ΕΡΤ3: «Όχι στα μονομελή ιδιωτικά συνεργεία»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αντιδράσεις μετά την σχετική απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ.

01 Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση με την οποία αντιτίθενται στην χρήση ιδιωτικών μονομελών συνεργείων από την ΕΡΤ3, εξέδωσαν οι εργασιακοί εκπρόσωποι του καναλιού. Όπως αναφέρει το κείμενό τους, μεταξύ άλλων, η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ υποβαθμίζει την ποιότητα των ρεπορτάζ, και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Παρά τις αντιδράσεις, η διοίκηση της ΕΡΤ επιμένει στην απόφασή της για κύρια χρήση μονομελών ιδιωτικών συνεργείων στην ΕΡΤ3.

Αυτή η απόφαση αποτελεί υποβάθμιση τόσο της ποιότητας παραγωγής του ρεπορτάζ, όσο και περαιτέρω υποβάθμιση των ίδιων των δημοσιογράφων.

Υποτιμάται σαφώς η σοβαρότητα της εργασίας μας καθώς θα βγαίνει όπως-όπως το ρεπορτάζ και με ελλείψεις και το αποτέλεσμα θα είναι αναξιοπρεπές και για εμάς τους εργαζόμενους και για την ΕΡΤ.

Επισημαίνουμε επίσης τους κινδύνους για την ασφάλειά μας από την εντατικοποίηση της εργασίας (ένας εργαζόμενος για οδήγηση, για εικονοληψία, για ηχοληψία και για αποστολή του υλικού).

Σημειώνουμε την πάγια θέση μας για σταθερές σχέσεις εργασίας με όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που χάνουν την δουλειά τους μετά την μετατροπή των συνεργείων που μισθώνει η ΕΡΤ από διμελή σε μονομελή.

Η εξοικονόμηση χρημάτων δεν μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα καθώς είναι πολύ μικρή σε μέγεθος και μπορεί να γίνει από τις ακριβοπληρωμένες εξωτερικές παραγωγές. Η ασφάλεια των εργαζομένων και η ποιότητα της εργασίας αξίζουν πολλά περισσότερα.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πάρει πίσω η διοίκηση αυτή την απόφαση.

(φώτο: e-thessalia.gr)