Σωστή δημοσιογραφία; Αυτό ακριβώς που κάνει ο Στάθης Σ.

Σωστή δημοσιογραφία; Αυτό ακριβώς που κάνει ο Στάθης Σ.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ευκαιρία να επισημανθεί πως γίνεται η πραγματική δημοσιογραφία. Και πως, πάντα, αυτή στέκεται απέναντι στην εξουσία!

22 Ιανουαρίου 2014
Άκουγα λοιπόν τον Στάθη Σταυρόπουλο, τον γνωστό δημοσιογράφο και σκιτσογράφο να δίνει μία σύντομη, τηλεφωνική, συνέντευξη στον 105.5 Στο Κόκκινο και χαιρόμουν (εκτός από το γεγονός πως συμφωνούσα μαζί του, αυτό αποτελεί άλλη ιστορία). Και αναπολούσα τις εποχές που έκανε εκπομπές στο Σκάι 100.3 μαζί με τον Πάσχο Μανδραβέλη, τότε που... έστηνε στον τοίχο τον δημοσιογράφο της Καθημερινής - άλλο να αρθρογραφείς χρησιμοποιώντας έωλα επιχειρήματα με το πλεονέκτημα της απουσίας άμεσης απάντησης κι άλλο να έχεις κάποιον απέναντί σου να στα... κονιορτοποιεί (αυτά, τα επιχειρήματα) σε χρόνο dt. 
 
Τον διαβάζουμε καθημερινά στο enikos.gr τον Στάθη, κάθε πρωί στις 8 ανεβαίνει το κείμενό του. Ξέρω πως (θα) γίνεται, τα έζησα 10 τόσα χρόνια στην Ελευθεροτυπία δίπλα του: (θα) τα γράφει στο χαρτί με τα καλλιγραφικά του γράμματα και στη συνέχεια (θα) τα δίνει να τα δακτυλογραφούν και να τα ανεβάζουν στο site. 
 
Για άλλο λόγο όμως ξεκίνησα να γράψω για τον Στάθη κι ας προηγήθηκαν όλα τα παραπάνω. Ο Στάθης Σταυρόπουλος λοιπόν (να σας αποκαλύψω) ήταν πολύ φίλος με τον Αντώνη Σαμαρά. Χρόνια, τώρα. Προσωπική φιλία, ειλικρινής, πέραν των πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων του καθενός. Το έζησα και το ξέρω. Ε, λοιπόν, θα σας πω γιατί τιμώ ακόμα περισσότερο τον Στάθη: διότι, πιο σκληρό επικριτή του Αντώνη Σαμαρά δεν έχω βρει στον ελληνικό Τύπο από τότε που ο Μεσσήνιος πολιτικός έγινε πρωθυπουργός. Πιο σκληρό σε αυστηρά δημοσιογραφικά πλαίσια εννοώ, με επιχειρήματα και... αποδείξεις. Δεν... μάσησε ούτε μία στιγμή τα λόγια του ο Στάθης, ξεπέρασε ακόμα και το όποιο εύλογο προσωπικό κόλλημα, την κατανοητή (ας πούμε κατανοητή) αυτολογοκρισία. Διάβαζα λόγου χάριν το τελευταίο του δισέλιδο στην Real την Κυριακή και ήταν ένα κείμενο σφόδρα επικριτικό, από την αρχή μέχρι το τέλος, για τον Αντώνη Σαμαρά, των πολιτικών του Σαμαρά φυσικά. 

Αυτό σημαίνει δημοσιογραφία, ναι, αυτό ακριβώς. Ανεξαρτήτως αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τις όποιες απόψεις. Μην μπερδευόμαστε, Για να σέβεσαι κάποιον δεν χρειάζεται να συμφωνείς μαζί του.
Να μαθαίνουμε λοιπόν και οι νεότεροι.