O «Sunshine» έφυγε, ο «Μήνυμα» ήρθε στους 107.7 της Θεσσαλονίκης

O «Sunshine» έφυγε, ο «Μήνυμα» ήρθε στους 107.7 της Θεσσαλονίκης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα «εναλλακτικό» ραδιόφωνο λιγότερο στη Θεσσαλονίκη. Με ένα «έντεχνο» να παίρνει τη θέση του.

12 Ιουνίου 2017
Μετά από 5 χρόνια λειτουργίας με αυτό το προφίλ, ο Sunshine 107.7 κατέβασε ρολά σήμερα. Ένα ραδιόφωνο το οποίο κινήθηκε ως επί το πλείστον σε dance και house ρυθμούς, κάτι σαν τον Αθηναίο Best 92.6 - παραγωγοί και DJ's του οποίου πέρασαν άλλωστε από τα decks του Sunshine, όπως η Εύη Σιδηροπούλου, ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος, ο Αδριανός Παπαδέας, ο Γιώργος Σεράγος και πολλοί άλλοι πέραν του Best. Παρόλο που τις υπόλοιπες ώρες δεν είχε παραγωγούς πίσω από τα μικρόφωνά του, είχε καταφέρει να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο ακροατών του είδους. Πράγμα όμως που δεν αποτυπώθηκε ποτέ δημοσίως, καθώς δεν συμμετείχε στις μετρήσεις της Focus.
 
Τη θέση του παίρνει ο Μήνυμα 107.7, ένας σταθμός που ξεκίνησε την εκπομπή του μόλις πριν λίγες ώρες και εστιάζει στο ελληνικό έντεχνο ρεπερτόριο - το πρώτο τραγούδι που ακούστηκε στον αέρα ήταν από τη Νατάσα Μποφίλιου. Όπως λένε οι ιθύνοντές του, σύντομα θα έχει και εκπομπές, με τους έξι παραγωγούς του να είναι εν αναμονή για το επίσημο λανσάρισμα. Ο Μήνυμα 107.7 θα είναι μόλις το δεύτερο αμιγώς έντεχνο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Χρώμα 105.8. Τα σήματα τα έφτιαξε ο Θέμης Καραμουρατίδης

Φωτογραφία του χρήστη Μήνυμα 107.7FM.
 
Ο Δάνος Σικαρίδης, ιδιοκτήτης του Sunshine 107.7 και DJ, ήταν όπως αναφέρει στο αποχαιρετιστήριο post του, μόνος στον σταθμό«Ένας άκουγε τα τραγούδια, ο ίδιος έκανε το πρόγραμμα, ο ίδιος τις βάσεις των τραγουδιών, ο ίδιος τα radio edits, ο ίδιος τα γραφιστικά του σταθμού, ο ίδιος ήταν social media manager, ο ίδιος έφτιαξε και κρατούσε το blog, ο ίδιος σας έδινε τις λίστες σε σας, γενικά εκτός από την καθαριότητα όλα τα άλλα... ένας», λέει χαρακτηριστικά. Και ρίχνει τις μπηχτές του σε άλλα ραδιόφωνα της πόλης, κατηγορώντας τα ότι απέκλειαν τον Sunshine από χορηγίες και τον συκοφαντούσαν στην αγορά.

 
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι DJ του ραδιοσταθμού έπαιξαν για τελευταία φορά μουσική στη συχνότητα. Πλέον η Θεσσαλονίκη μένει μόνο με δύο «εναλλακτικά» ραδιόφωνα στα FM. Τον Republic 100.3 και τον Fly 104, συν τον «ξεψυχισμένο" 88μισό
 
Αποχαιρετιστήριον
Ο 107.7 Sunshine έκλεισε τον κύκλο του, άδοξα θα πω εγώ. Λίγοι άνθρωποι μέσα στο ραδιόφωνο, τον πίστεψαν. Ακόμη κι όταν ήμασταν talk of the town, πως το λέτε εσείς στα ελληνικά, όταν είχαμε το hype! Αυτός είναι ο λόγος που ο κύκλος έκλεισε νωρίς. 
Ξέρετε πόση μουσική και πόσα τραγούδια έχω ετοιμάσει για τις επόμενες playlists; Αυτές που δεν θα παίξουν; Σιγά μην κλάψω. 
Επειδή φτάσαμε στο τέλος θα γράψω αυτό που αρκετοί δεν κατάλαβαν τόσο καιρό. Δεν υπήρχε team πίσω από τον Sunshine. Ποτέ δεν υπήρξε. Ένας άκουγε τα τραγούδια, ο ίδιος έκανε το πρόγραμμα, ο ίδιος τις βάσεις των τραγουδιών, ο ίδιος τα radio edits, ο ίδιος τα γραφιστικά του σταθμού, ο ίδιος ήταν social media manager, ο ίδιος έφτιαξε και κρατούσε το blog, ο ίδιος σας έδινε τις λίστες σε σας, γενικά εκτός από την καθαριότητα όλα τα άλλα... ένας. Είμαι ο Δάνος Σικαρίδης και παρ’όλη την κούραση και τα ξενύχτια σήμερα είμαι ιδιαίτερα στεναχωρημένος για αυτό που συνέβη. Και σκάω γιατί δεν ήταν σε καμία περίπτωση ένα αποτυχημένο project. O Sunshine 107.7 έπαιξε μπάλα σε ένα χώρο που επικρατούσε η διάκριση, η κλίκα, το τουπέ, η μόστρα, το απύθμενο κόμπλεξ, η έπαρση, η απόρριψη, όλο αυτό το κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι «ντεμέκ» του ψευτοκουλτουριάρικου ραδιοφώνου και της δημοσιογραφίας της πόλης. O Sunshine έδωσε ραδιοφωνικό χρόνο σε ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποκλεισμένοι επειδή δεν ήταν της κλίκας. Και μας έβριζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ, μας έκοβαν από χορηγείες εκδηλώσεων, μας κακολογούσαν στην πιάτσα και σε πελάτες επειδή τους κόψαμε τη μαγιονέζα. ΝΑ! Είναι και το μόνο που χάρηκα αυτά τα χρόνια. Που οι βλαχοκουλτουρέ της πόλης, αυτοί που έλεγαν «έλα μωρέ.. αυτοί; Σιγά» μας είχαν στο Νο 2 της μνήμης στα ραδιόφωνα τους για να ακούνε τι παίζουμε. Κι ακόμη ψάχνονται, γενικώς! Enough. 
Ευχαριστώ όλους εσάς για την ακρόαση, για τα εξαιρετικά μηνύματα που έχετε στείλει όλα αυτά τα χρόνια, για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη. Είστε άλλο επίπεδο ρε μάγκες!
Θέλω να ευχαριστήσω την Κατερίνα, τη γυναίκα μου που με αντέξε τόσα χρόνια με ένα laptop στο χέρι ακόμη και στις διακοπές. Τον Antonis Kondargiris, που ήταν μαζί μου από την αρχή για να μου δίνει θάρρος και να τρέχει όπως κι εγώ από άλλο πόστο. Τον Nikos Christodoulou, τον μέγιστο δισκά της πόλης που είναι στον Ζαχαρία και στο Rock Radio, για τις ατελείωτες συζητήσεις πριν ανοίξει ο Sunshine και κατά τη πεντάχρονη διάρκεια του. Τον Dreamachinery Kl που με έβαλε στον σωστό δρόμο όταν μια μέρα μου είπε «ακούγα μιάμιση ώρα συνεχόμενα για να δω που το πας και πόσο ακόμη θα μας ταλαιπωρήσεις». Από εκείνη την ημέρα όλα άλλαξαν. Τον Dj Antonio Official που εκτός από μέλος της ομάδας του Sunshine, μοίρασε εκατοντάδες προσκλήσεις για τις βραδιές της Reflection Team. Τον Kostis E. Zartaloudis, την παλιοκαραβάνα που με στήριξε όχι μόνο με την παρουσία του στο σταθμό, αλλά μπήκε μπροστά κυματοθραύστης να αποκρούσει τους καλοθελητές.
Tις αγαπημένες μου Vibers, Σοφία και Κική. Την Alexa Genni που για ενάμιση χρόνο έτρεξε σαν παλαβή για το ραδιόφωνο. Τον Yannis Papakonstantinou PK, που ζει κι εργάζεται πλέον στο Βερολίνο, που ήταν από τους στυλοβάτες τα πρώτα χρόνια. Και τέλος τον συνέταιρο μου και κολλητό μου φίλο Jiannis Doudoulakis, που ήταν ο μόνος που με έπαιρνε τηλέφωνο οποιαδήποτε ώρα γιατί γούσταρε τις μουσικές και πραγματικά πίστεψε ότι αυτό που συμβαίνει με τον Sunshine αξίζει.Ευχαριστώ κι όσους ξεχνάω να αναφέρω προσωπικά επειδή σήμερα είμαι κάπως. Αυτά. Κάποια στιγμή μπορεί να τα ξαναπούμε. 
Δάνος Σικαρίδης