Κάτω τα χέρια από το Nostos 100.6

Κάτω τα χέρια από το Nostos 100.6
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανακλήθηκε και τυπικά η άδεια του Nostos 100.6. Το σκεπτικό της απόφασης του ΕΣΡ που ελήφθη τον περασμένο Απρίλιο ανέβηκε στη Διαύγεια.

23 Ιουλίου 2017
Στον αέρα -νομικά τουλάχιστον- το μέλλον του Nostos 100.6 στην μπάντα των FM, έναν χρόνο μετά το λανσάρισμά του. Η Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας που του είχε χορηγηθεί τον Οκτώβριο του 2015 ανακλήθηκε από το ΕΣΡ, μετά από επώνυμη καταγγελία.
 
Σύμφωνα με αυτήν, στην πρώτη διαγωνιστική διαδικασία του 1996 ο σταθμός είχε συμμετάσχει ως Ηρόδοτος FM με φορέα-ιδιοκτήτη τον Κώστα Χούντα. Κάτι όμως που δεν έγινε και στον δεύτερο διαγωνισμό, το 2001, καθώς από τον Ιανουάριο του 2000 ο σταθμός είχε μεταβιβαστεί στην εταιρεία Αθλητικό Ραδιόφωνο Α.Ε., με εκείνον να κρατάει ένα μερίδιο συμμετοχής το οποίο πουλήθηκε τον Ιούνιο του 2001. Ο Ηρόδοτος FM, αφού μετονομάστηκε αρχικά σε Alpha Sports, συνεχίζει μέχρι σήμερα να λειτουργεί στους 89.2.
 
Από την πλευρά του, ο Κώστας Χούντας απευθυνόμενος στα μέλη του ΕΣΡ δήλωσε ότι ο σταθμός εξέπεμπε από την συχνότητα 107.4 το διάστημα από το 2001 έως το 2005 χωρίς όνομα, καθώς λόγω του καθεστώτος παρανομίας που ίσχυε τόσο για τον Ηρόδοτο FM όσο και για αρκετούς ακόμα ραδιοσταθμούς, αναγκαζόταν να μην εκπέμπει με το όνομά του, μέχρι και τα μέσα του 2005 οπότε και ανέστειλε την λειτουργία του. Όπως και το ότι βάσει της διάταξης που χορηγούσε ΒΝΛ σε σταθμούς που δεν είχαν αδειοδοτηθεί το 2001, κατέθεσε την σχετική αίτηση για τον Ηρόδοτο FM.
 
Τελικά το ΕΣΡ αποφάσισε να υιοθετήσει την καταγγελία και να ανακαλέσει, τόσο την Βεβαίωση που είχε χορηγηθεί όσο και το δικαίωμα χρήσης της συχνότητας 100.6. Μειοψήφησε από τα μέλη μόνο ο αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης, καθώς όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση, ο καταγγέλλων δεν έχει έννομο συμφέρον ούτε είναι θιγόμενος από το περιεχόμενο των εκπομπών, επικρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το ΕΣΡ απέναντι στην υπόθεση, και πως ο σταθμός έχει προχωρήσει σε επενδύσεις, σε πρόγραμμα και προσωπικό, που εφόσον εφαρμοστεί η ανάκληση της ΒΝΛ «αν όχι νομικά, ηθικά τουλάχιστον μας εκθέτει». 
 
Ζόρικα, πλέον, τα πράγματα για το Nostos 100.6. Το οποίο έχει ήδη μαζέψει πολύ και καλό κόσμο (Πολυχρονίου, Σιτόπουλος, Αλεξίου κ.ά.) και εξελίσσεται σε ένα πολύ ενδιαφέρον ραδιόφωνο.