«Διώξε τα σκοτάδια σου, και κοίτα ψηλά»

«Διώξε τα σκοτάδια σου, και κοίτα ψηλά»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με σύνθημα το γνωστό στίχο του Θάνου Ανεστόπουλου, σήμερα και αύριο στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, έχουμε το καλύτερο φεστιβάλ της πόλης, το Resistance Festival 2017, που διοργανώνεται από την εφημερίδα Δρόμος.

29 Σεπτεμβρίου 2017
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα έχουμε κινήματα, κινήσεις και συλλογικότητες από την Αργεντινή, τον Λίβανο, την Παλαιστίνη, την Υεμένη, τη Νορβηγία, την Χώρα των Βάσκων, την Καταλονία, την Σκωτία, την Ιταλία κ.α. Ακόμα στο φεστιβάλ θα πάρουν μέρος ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Κάρλο Φορμέντι και η Αμερικανικής καταγωγής ακαδημαϊκός, μαρξίστρια και συγγραφέας Έλενα Σίαν. Επίσης ο Κάρλος Λατούφ, σκιτσογράφος από την Βραζιλία, γνωστός για τα δεκάδες σκίτσα του, και η ακαδημαϊκός και ακτιβίστρια από το Πουέρτο Ρίκο, Ντέμπορα Σαντάνα.
Τέλος στις συζητήσεις του φεστιβάλ θα πάρει μέρος ο Μανώλης Γλέζος, ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, ο Στέλιος Ελληνιάδης, ο Κώστας Λιβιεράτος, ο Ρούντι Ρινάλντι κ.α.

 
Όσο για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το βλέπετε παρακάτω:
 
Παρασκευή 
Κεντρική Σκηνή
Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού
Συνεχίζουν μέχρι πρωίας ο Επαμεινώνδας Βαλσάμης: λαούτο-φωνή, ο Νίκος Κοχύλας: βιολί και ο Σταύρος Νικολαΐδης: λύρα-φωνή
 
Resistance
Stand-up Comedy με τους Διονύση Ατζαράκη, Χρύσα Κατσαρίνη, Blink Mike, Αριστοτέλη Ρήγα, Πάρι Ρούπο, Άγγελο Σπηλιόπουλο
 
Σάββατο
Κεντρική Σκηνή
Γιάννης Αγγελάκας & Οι 100°C
Nightstalker
Lost Bodies
 
Λαϊκή Σκηνή
Γλέντι από τη Θράκη, τη Σμύρνη έως την Κρήτη