Η ΕΡΑ θα επιστρέψει στις ακροαματικότητες

Η ΕΡΑ θα επιστρέψει στις ακροαματικότητες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η εισήγησή του Γιώργου Θαλασσινού στην Επιτροπή Προγράμματος της ΕΡΤ για αλλαγές στην Ελληνική Ραδιοφωνία με ορίζοντα μέχρι τα Χριστούγεννα.

10 Οκτωβρίου 2017
Την εισήγηση αποκάλυψε στην Αυγή η Αγγέλα Νταρζάνου και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον στα επιμέρους της σημεία. Ας σταχυολογήσουμε τα σημαντικότερα.
 
1) Κάθε σταθμός ενισχύει το χαρακτήρα του και κάθε ζώνη αποκτά φυσιογνωμία. Κάθε εκπομπή αποτελεί οργανικό μέρος της ζώνης όπου τοποθετείται, κάθε ραδιοφωνική εκπομπή θα επιτελεί συγκεκριμένη λειτουργία και θα υπηρετεί συγκεκριμένο ρόλο.
 
2) Τόσο οι μουσικοί παραγωγοί όσο και οι υπεύθυνοι στις δημοσιογραφικές εκπομπές και εκπομπές λόγου, θα λάβουν σαφείς οδηγίες για τον χαρακτήρα της εκπομπής τους, τη σχέση πρόζας / μουσικής και το πλαίσιο που θα κληθούν να υπηρετήσουν. Στόχος η προσέλκυση νέων και νεότερων σε ηλικία ακροατών.
 
3) Κρίνεται αναγκαία η απόκτηση τεχνικού εξοπλισμού, 33 πομποί χρειάζονται αντικατάσταση, καθώς 120 περιοχές της χώρας εμφανίζουν προβλήματα στη λήψη.
 
4) Η έλλειψη 18 ηχοληπτών / τεχνικών θα καλυφθεί με την επικείμενη προκήρυξη 220 θέσεων, εάν όχι, εργολαβικά. 
 
5) Προτείνονται εξωτερικές και μικτές ραδιοφωνικές παραγωγές.
 
6) Να επανέλθει η ΕΡΑ στις μετρήσεις ακροαματικότητας.
 
7)  Προγραμματίζεται πειραματική / δοκιμαστική εκπομπή Digital Audio Broadcasting (DAB) εντός του 2017. Η εκπομπή θα λειτουργήσει πειραματικά από τον Υμηττό, στα UHF, με τη μετατροπή παλιού πομπού και σε χαμηλή ισχύ.
 
8) Στους Περιφερειακούς σταθμούς θα γίνει εξορθολογισμός της κατανομής του προσωπικού, ενίσχυση της τοπικότητας του προγράμματος και εκπαίδευση του προσωπικού με σεμινάρια.
 
9) Προτείνεται η δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας, η οποία θα περιλαμβάνει και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, προκειμένου να ενισχυθούν τα ραδιοφωνικά προγράμματα.