Επεισοδιακή κατάληψη στον Αθήνα 9.84 από ομάδα αντιεξουσιαστών

Επεισοδιακή κατάληψη στον Αθήνα 9.84 από ομάδα αντιεξουσιαστών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όπως καταγγέλλει η γενική διευθύντρια του σταθμού, Νόνη Καραγιάννη, απείλησαν δημοσιογράφους και απώθησαν βίαια τον ηχολήπτη της βάρδιας.

30 Ιουλίου 2018

Σήμερα στις 7:23 το πρωί 10 περίπου άτομα εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του Αθήνα 9.84 στην Τεχνόπολη, με σκοπό την μετάδοση ενός μηνύματος για την καταστολή των καταλήψεων. Εκείνη τη στιγμή ήταν στον αέρα η εκπομπή της Έλενας Χατζηιωάννου, η οποία συνομιλούσε με μια παιδοψυχίατρο με αφορμή την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Την ώρα της συνέντευξης οι αντιεξουσιαστές μπήκαν στο στούντιο ζητώντας να διαβαστεί άμεσα το μήνυμά τους, ωστόσο κατόπιν παράκλησης της παραγωγού περίμεναν μέχρι το τέλος για να το αναγνώσουν. Ωστόσο το κείμενό τους δεν διαβάστηκε ολόκληρο, με την ροή να ανακτάται από τον ηχολήπτη της βάρδιας Βαγγέλη Δημακόπουλο και τους νεαρούς να αποχωρούν από το στούντιο, μετά την ειδοποίηση της αστυνομίας από την διεύθυνση του Αθήνα 9.84.

Για το περιστατικό ανέβασε κείμενο στο facebook η δημοσιογράφος και γενική διευθύντρια του «9.84» Νόνη Καραγιάννη, καταγγέλοντας βίαιη απώθηση του ηχολήπτη από τους αναρχικούς την στιγμή που έκοψε τον αέρα, και απειλές σε δημοσιογράφους και τεχνικούς του σταθμού. Ήδη έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από τον Αθήνα 9.84.

«Τα θρασίμια που έκαναν σήμερα επαναστατική γυμναστική με εισβολή και κατάληψη στον Αθήνα 9.84 και εμφανίζονται να κόπτονται για δικαιώματα, απείλησαν δημοσιογράφους και τεχνικούς. Άσκησαν βία απωθώντας τον ηχολήπτη από την κονσόλα-του κρατούσαν τρεις τα χέρια- όταν κατάλαβαν ότι ο Βαγγέλης Δημακόπουλος έκλεισε τον «αέρα». Ευτυχώς δεν προξένησαν βλάβη στην κεντρική κονσόλα καθώς για τρία-τέσσερα λεπτά, με σχεδόν «αιχμάλωτο» τον ηχολήπτη του σταθμού, επιχειρούσαν να χειριστούν μόνοι τους τον ήχο. Αυτά τα θρασίμια έφυγαν τρέχοντας όταν κατάλαβαν ότι είχαμε ήδη ειδοποιήσει την αστυνομία. Ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση το τμήμα»προστασίας του Κράτους» της ΓΑΔΑ και το αστυνομικό τμήμα Ταύρου. Κινήθηκε ήδη ποινική δίωξη αυτεπάγγελτα. Ο Αθήνα 9.84 καταθέτει μηνυτήρια αναφορά».

Εδώ και το ηχητικό της εκπομπής (στο 1.22.50 η εισβολή, στο 1.29.20 το μήνυμα, στο 1.41.12 η τηλεφωνική παρέμβαση της Νόνης Καραγιάννη)