Ο Φοίβος ξέρει που είναι η Αρλέτα

Ο Φοίβος ξέρει που είναι η Αρλέτα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μόνο ο Φοίβος Δεληβοριάς άλλωστε θα μπορούσε να ξέρει που βρίσκεται η Αρλέτα...

09 Αυγούστου 2018

Η Αρλέτα ήταν το πιο νουβέλ βαγκ κορίτσι που κυκλοφορούσε γύρω μας.Είχε ένα θαυμάσιο διαμέρισμα σαν από ταινία του Σαμπρόλ, έκανε αστεία μουτρωμένου μωρού, μάζευε κούκλες και κιθάρες και σου διάβαζε κάτι απ'το μισοανοιγμένο της βιβλίο.Με το φίλο μου το Στέφανο Ρόκο την πείσαμε να σηκωθεί στο πάλκο, όταν απ' αυτό έπεσε
το 2008.Πηγαίναμε σπίτι της και την ψήναμε κι εκείνη φοβόταν, έπαιρνε όμως την κιθάρα και μας έπαιζε κάθε φορά και μια στροφή παραπάνω.
Της στήσαμε μια βραδιά στο Γυάλινο που ενώ χωρούσε με το ζόρι χίλιους, ήρθαν 5.000 απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας και κάθησαν απ'έξω, στη Συγγρού, να την ξανακαλωσορίσουν. Οι πιο ετερόκλητοι άνθρωποι ήταν εκεί: η Δόμνα Σαμίου κι ο Χατζησάβας, ο Πανούσης κι η Μεντή, η Φριντζήλα κι ο Παπαστεφάνου. Κι όταν ανέβηκε με το μπαστουνάκι της, όλα τα δάκρυα και τα πνιχτά χαμόγελα που μας συνδέουν με τον Ουρανό ήρθαν εκεί.

Τώρα διαβάζω τα διάφορα και πνίγομαι και σκέφτομαι την οικογένειά της την βαθύτερη, την Άννα και το Γιώργη, τον Άγγελο και το Ντίνο να πνίγονται κι αυτοί.

Έχω όμως είδηση: ξέρω που είναι. Και δεν έχουμε παρά να ρωτήσουμε τα "χρυσόψαρα" και τους "γρύλλους" για να την συναντήσουμε, ψευτοκατσούφα μα με την καρδιά της αναμμένη. Είναι εδώ ακριβώς.Στο συγκεκριμένο ξενυχτάδικο, που κάποτε μας έστειλε με τα χαιρετίσματά της. Κοιτάμε τη διεύθυνση στην αποψινή Πανσέληνο και ξεκινάμε.

----------------------------------

Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει ΕΔΩ την εκπομπή «Πρόσωπα στο τραγούδι», αφιερωμένη στην Αρλέτα, παραγωγής 1996.

Επίσης, Έλληνες ερμηνευτές και αγαπημένοι της φίλοι θα συναντηθούν στο Ηρώδειο την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, για μία μεγάλη συναυλία, για να τραγουδήσουν όλοι μαζί, μόνο για εκείνη.
Φωτεινή Βελεσιώτου
Παυλίνα Βουλγαράκη
Βαγγέλης Γερμανός
Χρήστος Θηβαίος
Βίκυ Καρατζόγλου
Ντόρα Μπακοπούλου
Sunny Μπαλτζή
Μίλτος Πασχαλίδης
Μπάμπης Στόκας
Τάνια Τσανακλίδου
Γιώργης Χριστοδούλου
Angelika Dusk
Craig Walker (Archive)
Phoebe Killdeer (Nouvelle Vague)