Προτείνουμε τέσσερις μεγάλες ταινίες και τέσσερις μεγάλες σειρές στο ERTFLIX

Προτείνουμε τέσσερις μεγάλες ταινίες και τέσσερις μεγάλες σειρές στο ERTFLIX
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στη ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

30 Δεκεμβρίου 2023

Το ERTFLIX περιέχει πολύ πλούσιο υλικό και διαρκώς εμπλουτίζεται. Για να μη χαθείτε στον ωκεανό της πληροφορίας, κάνουμε εμείς τη βρόμικη δουλειά επιλέγοντας αυτά που αξίζουν περισσότερο.

Ιδού λοιπόν 4 δυνατές ταινίες και 4 σπουδαίες σειρές που υπάρχουν στο ERTFLIX αυτό το διάστημα.

Ταινίες

«The father»
(Ο Πατέρας)
Όσκαρ ερμηνείας για έναν συγκλονιστικό Άντονι Χόπκινς και διασκευασμένου σεναρίου ενός πολυβραβευμένου θεατρικού πάνω στην ταυτότητα, τη μνήμη, την εξουσία και το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου.

«The United States vs. Billie Holiday»
(Οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Μπίλι Χόλιντεϊ)
Η μυθιστορηματική προσωπική ιστορία της Μπίλι Χόλιντεϊ, συνδεδεμένη με τη συστημική καταπίεση των μαύρων στις μεταπολεμικές ΗΠΑ, μέσα από τη ματιά του Λι Ντάνιελς («Ο Μπάτλερ», «Μονάκριβη») ο οποίος πατάει στο σενάριο της βραβευμένης με Πούλιτζερ Σουζαν-Λόρι Παρκς. Με την εντυπωσιακά πειστική Άντρα Ντέϊ (Χρυσή Σφαίρα και οσκαρική υποψηφιότητα α΄ γυναικείου ρόλου).

«The Best Offer»
(La Migliore Offerta/ Το τέλειο χτύπημα)
Ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζουζέπε Τορνατόρε, με πρωταγωνιστή τον οσκαρικό Τζέφρι Ρας («Ο Λόγος του Βασιλιά») και ντυμένο με τη μουσική του Ένιο Μορικόνε. Η ταινία σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία στην Ιταλία.

«The Hunger Games»
(Οι Αγώνες Πείνας)
Η διάσημη τετραλογία ταινιών δράσης βρίσκεται στο ERTFLIX για συνεχόμενη θέαση. Η Τζένιφερ Λόρενς παίρνει το τόξο της και μάχεται για την επιβίωση, και την ελευθερία. Η σειρά ταινιών, μεταφορά των ομότιτλων best seller βιβλίων της Σουζάν Κόλινς διαθέτει λαμπερή διανομή ρόλων, ανάμεσα τους οι Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρλεσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Στάνλεϊ Τούτσι, Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν, Τζούλιαν Μουρ, Νάταλι Ντόρμερ και τον Ντόναλντ Σάδερλαντ στο ρόλο του δικτάτορα αυτής της δυστοπικής μελλοντικής Αμερικής.


Σειρές

«The Night Manager»
Η Βρετανική μίνι σειρά, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ, που βραβεύτηκε με 2 βραβεία Emmy αλλά και 3 Χρυσές Σφαίρες για τους πρωταγωνιστές της βρίσκεται μόνο στο ERTFLIX. Απολαύστε τώρα το κατασκοπικό θρίλερ με τον Τομ Χίντλστον να παρεισφρέει στους κύκλους μια διεθνούς σπείρας εμπορίου όπλων με επικεφαλής τον Χιου Λόρι (House), ενώ σε υποστηρικτικούς ρόλους βρίσκεται η Ολίβια Κόλμαν, ως ο κατασκοπικός σύνδεσμος του Χίντλστον, η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι ως η σύντοφος του Λόρι, και ο Τομ Χόλαντερ στο ρόλο του αθυρόστομου «ταγματάρχη».

«Secret State»
Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Κρις Μάλιν, πρώην βουλευτή και υπουργού της κυβέρνησης και πρόκειται για ένα πολιτικό θρίλερ, το οποίο εμβαθύνει στη σχέση μεταξύ μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, του στρατού και των μεγάλων επιχειρήσεων. Ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ένα καταστροφικό βιομηχανικό ατύχημα, αφήνει 19 νεκρούς και εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες ασφαλείας μιας αμερικανικής πετροχημικής εταιρείας.

«Killing Eve»
Η καλύτερη σειρά του 2018 βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα δραματικής σειράς στο ERTFLIX. Το κατασκοπικό θρίλερ που μας κάνει μάρτυρες ενός ατέλειωτου κυνηγητού γάτας και ποντικιού μεταξύ μιας κατασκόπου του MI5 (Σάντρα Ο, βραβευμένη με Critics Choice Award ) και μίας στιγνής εκτελέστριας (Τζόντι Κόμερ, βραβευμένη με Emmy), σε έναν έξυπνο, ηλεκτρισμένο γύρο του κόσμου.

«Έρημη Χώρα»
Η «Έρημη Χώρα» όπως σας έχουμε ήδη πει, είναι μία νέα καταπληκτική μίνι σειρά των 8 επεισοδίων που, συν τοις άλλοις, αποτελεί την πρώτη παραγωγή του ERTFLIX. Είναι μία σύγχρονη σειρά με σύγχρονη ιστορία. Ο πρωταγωνιστής, ο καταπληκτικός Γιώργος Κέντρος, ζει σε ένα αγρόκτημα. Μόνος του και άγριος. Μέχρι που συμβαίνει ένα γεγονός και θα έρθει σε επαφή με την εγγονή του, τη μικρή Αννα Μαρία Μαρινάκη. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους ακόμα η Δανάη Σκιάδη ως κοινωνική λειτουργός και ο Γιώργος Καραμίχος ως εισαγγελέας ανηλίκων. Το σενάριο καθώς και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Γκικαπέππα