Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2023 #1

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2023 #1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα στον χώρο του ραδιοφώνου, όπως τα κατέγραψε το e-tetRadio.

29 Δεκεμβρίου 2023

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

- Και στα FM της Θεσσαλονίκης ο Ελληνικός, παίρνοντας τη θέση του τοπικού Real FM στους 107.1.

- Απευθείας την μητρική εταιρεία των Αττικών Εκδόσεων πέρασε ο Athens DeeJay 95.2, μαζί με το TheTOC.gr.

- Λανσαρίστηκε κι επίσημα ο Happy 104 από τον όμιλο ΣΚΑΪ, ως ξένο mainstream ραδιόφωνο.

- Εκτός Frontstage η Αφροδίτη Σημίτη (En Lefko 87.7), ο Πέτρος Κουμπλής και το δίδυμο Τάκης Γιαννούτσος-Θοδωρής Βαμβακάρης (Red 96.3).

- Μαζικές αποχωρήσεις από τον Pepper 96.6. Εκτός, έπειτα από 11,5 χρόνια, βρέθηκε ο συνδημιουργός και διευθυντής του σταθμού, Γιώργος Μουχταρίδης, με προορισμό τον Athens Voice 102.5. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν η Λιάνα Μαστάθη, η Κωνσταντίνα Νικολοπούλου, ο Σπήλιος Λαμπρόπουλος και η Ελένη Γεωργοπούλου.

- Εκτός ομίλου Antenna η Ράνια Κωστάκη και η Ζωή Κρονάκη, έπειτα από πολλά χρόνια «θητείας» σε Ρυθμό 94.9 και Easy 97.2, αντίστοιχα.

- Την παραίτησή της από τον Rock FM 96.9 ανακοίνωσε μέσα από τα social media η Αθηναϊς Νέγκα.

- Ήρθη η απαγόρευση της συμμετοχής συνδρομητικών υπηρεσιών στα ελεύθερα ραδιόφωνα, με τροπολογία της κυβέρνησης.

- Παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου της ΕΙΙΡΑ η επικεφαλής της Frontstage, Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου.

- «Έφυγε» από τη ζωή ο Παναγιώτης Τζένος, δημοσιογράφος των Παραπολιτικών 90.1, σε ηλικία μόλις 47 ετών.

- Εκπομπές στην πρωινή ζώνη του Μέντα 88 ξεκίνησε ο μέχρι τότε διευθυντής του σταθμού, Νίκος Μωραϊτης.

- Έπειτα από... 17 χρόνια, με απόφαση του ΣτΕ ο Best 92.6 απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που τον βάρυναν, σχετικά με μια εκπομπή του Γρηγόρη Ψαριανού που είχε μεταδοθεί το 2005.

- Στη μεσημεριανή ζώνη του Red 96.3 ο Γιάννης Λεουνάκης, μετά από 29 χρόνια «θητείας» στον Rock FM 96.9.

- «Λουκέτο» ως ενημερωτικό ραδιόφωνο έβαλε ο North 98 της Θεσσαλονίκης, παίζοντας ξανά μουσικό πρόγραμμα.

-------------------------

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

- Ο Βασίλης Λούκας εντάχθηκε στο δυναμικό του Rock FM 96.9, και ο Λευτέρης Κεφαλάς στον Pepper 96.6.

- Την θέση του North 98 πήρε το My Radio, εκπέμποντας μουσικό πρόγραμμα και στη Θεσσαλονίκη.

- Εκτός Pepper 96.6 και ο Γιάννης Καστανάκης, έπειτα από πολλά χρόνια «θητείας» στον σταθμό.

- Προσθήκες στα ραδιόφωνα του ομίλου Antenna, με την επιστροφή του Κωστή Λυμπερόπουλου στον Easy 97.2 και την ένταξη εκπομπής στο Σαββατοκυριακάτικο πρόγραμμα του Ρυθμού 94.9, με την Έλενα D' Angelo.

- Στο δυναμικό του Μέντα 88 εντάχθηκε η Βάσια Ρεντούμη, με εκπομπή στην καθημερινή απογευματινή ζώνη του σταθμού.

-------------------------

ΜΑΡΤΙΟΣ

- Χωρίς εκπομπές αρκετά ραδιόφωνα της Αθήνας όπως ο Kiss 92.9, o Love 97.5, o Music 89.2, o Rock FM 96.9 κ.ά., σε ένδειξη πένθους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

- Επέστρεψε στο ραδιόφωνο έπειτα από μακρά απουσία η Γιώτα Τσιμπρικίδου, με εκπομπή στο Σαββατοκυριακάτικο πρόγραμμα του Ρυθμού 94.9.

- Νέο πρόγραμμα για τον Athens Voice 102.5, το πρώτο μετά την έλευση του Γιώργου Μουχταρίδη, με την προσθήκη ορισμένων πρώην παραγωγών του Pepper 96.6 όπως η Λιάνα Μαστάθη και η Κωνσταντίνα Νικολοπούλου.

- Την θέση του προέδρου της ΕΙΙΡΑ ανέλαβε ο επικεφαλής των ραδιοφώνων της (τότε) Star Επενδυτικής, Κώστας Φωτόπουλος, αντικαθιστώντας την παραιτηθείσα Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου.

- Τέλος από το ΔΣ του bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο μόνος από τους πρώην μεγαλομετόχους του σταθμού που ήταν έως τότε σε διοικητικό πόστο.

- Στο ελληνικό δημόσιο επέστρεψε η διαχείριση του κέντρου εκπομπής βραχέων της Αυλίδας, από όπου εξέπεμπε η Φωνή της Ελλάδας, όπως ανέφερε ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

- Πρόστιμο 5 χιλιάδων ευρώ από το ΕΣΡ στον ΣΚΑΪ 100.3, για εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στην οποία ο Θεόδωρος Πάγκαλος καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

- «Αίτηση θεραπείας» στο ΕΣΡ για να λάβει Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας στην Αττική, κατέθεσε ο ραδιοσταθμός AM FM.

- Νέα σειρά podcast με τίτλο «Istorima» ξεκίνησε στο ERTecho και τη Φωνή της Ελλάδας, υπό την επιμέλεια της Σοφίας Παπαϊωάννου και της ιστορικού Katherine Fleming.

- Και τυπικά τέλος από τον Red 96.3 έπειτα από 13 χρόνια στην πρωινή ζώνη του σταθμού, ο Τάκης Γιαννούτσος και ο Θοδωρής Βαμβακάρης.

- Επέστρεψε με δική του εβδομαδιαία εκπομπή στον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ο Ντέμης Νικολαϊδης, παρουσιάζοντάς την μαζί με τον Βάιο Τσούτσικα.

- Προσβάσιμο και στα άτομα με προβλήματα ακοής έκανε το πρόγραμμά του το My Radio 104.6, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ακοής.

- Ως ο καλύτερος εργασιακός χώρας για τις γυναίκες στην Ελλάδα, για το 2023, ανακηρύχθηκε από τον οργανισμό Great Place to Work Hellas η Frontstage.

-------------------------

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

- Εκπομπή αφιερωμένη στην metal ενέταξε στο πρόγραμμά του ο Red 96.3, με παραγωγό τον Χάκο Περβανίδη.

- Νέο πρόγραμμα για τον Pepper 96.6 με την προσθήκη των Τάκη Γιαννούτσου, Θοδωρή Βαμβακάρη και Αφροδίτης Σημίτη στην πρωινή ζώνη, και της Βαρβάρας Σαββίδη στη μεσημεριανή. Όλα αυτά μαζί με ανακατατάξεις και αποχωρήσεις, όπως αυτές του Γιάννη Κοροβέση και του DJ Snatch -ο τελευταίος με προορισμό τον Athens Voice 102.5.

- Σειρές podcast ξεκίνησε η Εφημερίδα των Συντακτών, μέσα από το site της, efsyn.gr.

- «Έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Μπόμπολας, δημιουργός του ομίλου Πήγασος που, μεταξύ άλλων, λειτουργούσε για 6 χρόνια τον πάλαι ποτέ Sentra 103.3 και για έναν χρόνο το Θέμα 98.9.

- Το Δεύτερο Παραδοσιακά, ένα web radio μόνο με παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια έβγαλε στον αέρα το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.

- Στον αποκλεισμό του bwinΣΠΟΡ FM 94.6 από την «OPAP Arena» προχώρησε η ΑΕΚ, με αιτιολογία την «ειρωνική, συχνά επιθετική κι ενίοτε προσβλητική κι αντιδεοντολογική συμπεριφορά» του σταθμού απέναντί της.

- Προσθήκες στο πρόγραμμα του Ελληνικού 93.2 και του Μέντα 88. Στον πρώτο ξεκίνησε εκπομπές ο Δημήτρης Μηλιόγλου, ο οποίος αποχώρησε από τον Μέντα, και στον δεύτερο ο Πέτρος Κουμπλής ως «μεταγραφή» από τον Red 96.3.