Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2023 #2

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2023 #2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα στον χώρο του ραδιοφώνου, όπως τα κατέγραψε το e-tetRadio.

30 Δεκεμβρίου 2023

#1

ΜΑΪΟΣ

- Σε νέες εγκαταστάσεις το Κανάλι 1 90.4, με αφορμή και την συμπλήρωση 36 χρόνων στον αέρα.

- Τηλεοπτικά και στον ΑΝΤ1 η σειρά συναυλιών «Πέφτει η νύχτα με... Ρυθμό» του Ρυθμού 94.9.

- «Εκκαθαρίσεις» ραδιοσταθμών από το ΕΣΡ στον Έβρο, με την ανάκληση 5 αδειών. Ο ένας εξ αυτών είχε παύσει τη λειτουργία του από το... 2008.

- Καθιερώθηκε από το My Radio 104.6 η πρωτοβουλία του για τη μετάδοση του προγράμματός του και μέσω της νοηματικής γλώσσας, την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα για έναν χρόνο.

-------------------------

ΙΟΥΝΙΟΣ

- Ξεκίνησε εκπομπές στον Pepper 96.6 ο Χρήστος Παπαδάς, ο επικεφαλής των μουσικών ραδιοφώνων του ΣΚΑΪ, περίπου μισό χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον Red 96.3. Μερικές ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε κι επισήμως από τον όμιλο.

- «Έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Γεωργίου, ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες αθλητικογράφους με «θητεία» σε ραδιόφωνα όπως ο Sprint FM, o Alpha Sports 89.2, o Champions 89.2, o Real 97.8, ο Ελλάδα 94.3 και ο Alpha 98.9.

- Το ΕΣΡ επικύρωσε και τυπικά μετά από... 8,5 χρόνια περίπου, την μεταβίβαση του Red 96.3 από τον ΣΚΑΪ στην Frontstage, με τίμημα γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

- Σε ακρόαση από το ΕΣΡ κλήθηκε ο Real 97.8 για την «on air» διαμάχη του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Παύλο Πολάκη.

-------------------------

ΙΟΥΛΙΟΣ

- Συνάντηση μεταξύ της ΕΙΙΡΑ και του ΔΕΔΔΗΕ για την αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών στον Υμηττό, και γενικά την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου εκπομπής.

- Στον αέρα ο Μελωδία 98 της Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Frontstage με τον όμιλο των Παραπολιτικών, που κατέχει τη συχνότητα.

- Αποχώρησαν από τον Real 97.8 ο Σεραφείμ Κοτρώτσος και η Έλλη Τριανταφύλλου, οι οποίοι έκαναν εκπομπές στο Σαββατοκυριακάτικο πρόγραμμα του σταθμού.

- Σειρά podcast ξεκίνησε το Mega με τίτλο «Mega Reunion», αφιερωμένη στις παλιές σειρές του καναλιού με καλεσμένους τους βασικούς συντελεστές τους.

- Στην ίδια συχνότητα, ξεκίνησε εκπομπές ο Τέρενς Κουίκ αντικαθιστώντας για το καλοκαίρι τον Νίκο Χατζηνικολάου, και ανακοινώθηκε το δίδυμο της Μαρίας Αναστασοπούλου και του Γιάννη Κολοκυθά για τη νέα σεζόν.

- Μέλος της ΕΙΙΡΑ έγιναν τα Παραπολιτικά 90.1.

- Σε επενδύσεις και το λανσάρισμα διαφημιστικής καμπάνιας προχώρησε το Radioplayer, η εφαρμογή-ραδιοφωνική πλατφόρμα που στηρίζουν 29 σταθμοί της Αθήνας.

- Αποχώρησε από τα Παραπολιτικά 90.1 ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου, μετά από τρία χρόνια «θητείας» στον σταθμό.

- Εκτός Alpha 98.9 ο Κώστας Αλατζάς έπειτα από δύο χρόνια, με απόφαση της διοίκησης του σταθμού.

-------------------------

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

- Τους τίτλους «TOC Radio» και «Tok Radio», που παραπέμπουν στο ενημερωτικό portal των Αττικών Εκδόσεων, το TheTOC.gr κατοχύρωσε ο όμιλος του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.

- Μεγαλομέτοχος του Athens Voice 102.5 έγινε ο εκδότης της ομότιτλης free press εφημερίδας, Φώτης Γεωργελές, αποκτώντας το 49,5% των μετοχών του σταθμού μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

- Πρόταση για πολυεπίπεδη συνεργασία με το Blue Sky κατέθεσε το ΔΣ του Επικοινωνία 94.

- Με πρόστιμο ύψους 5 χιλιάδων ευρώ τιμώρησε τον Real 97.8 το ΕΣΡ, για σχόλια που είχε κάνει ο Γιώργος Γεωργίου το 2020, δύο μόνο μήνες μετά τον θάνατο του αθλητικογράφου.