Τίτλοι τέλους για το Pitchfork με πολλές απολύσεις

Τίτλοι τέλους για το Pitchfork με πολλές απολύσεις
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η βίβλος της ανεξάρτητης μουσικής υποβαθμίζεται και συγχωνεύεται με το GQ.

18 Ιανουαρίου 2024

Ο δημοσιογραφικός οργανισμός Condé Nast που αγόρασε το Pitchfork το 2015 αποφάσισε χθες να το συγχωνεύσει με το ανδρικό περιοδικό GQ, μία απόφαση που οδήγησε σε απολύσεις συντακτών. Η Anna Wintour, διευθύντρια περιεχομένου της Condé Nast και διευθύντρια σύνταξης της Vogue έστειλε εσωτερικό σημείωμα μεταφέροντας τα άσχημα νέα στο προσωπικό. «Η απόφαση ελήφθη μετά από προσεκτική αξιολόγηση της απόδοσης του Pitchfork. Αυτό πιστεύουμε ότι αποτελεί το καλύτερο για το brand για να προχωρήσει μπροστά, ώστε να συνεχίσουμε να καλύπτουμε τη μουσική μέσα στην εταιρεία».

Όπως γράφει το Variety, επικοινώνησε με εκπρόσωπο του Condé Nast αλλά δεν κατάφερε να πάρει πληροφορίες σχετικά με το πόσοι υπάλληλοι του Pitchfork απολύθηκαν. Σίγουρα πάντως απομακρύνθηκε η αρχισυντάκτρια Puja Patel. «Θέλω να ευχαριστήσω την Puja που διηύθυνε το brand τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι μία θαυμάσια συνάδελφος και είμαι ευγνώμων για τη συνεισφορά της» γράφει στην επιστολή της η Anna Wintour προσθέτοντας ότι «οι συντάκτες του Pitchfork θα μάθουν περισσότερα για τις εξελίξεις σε συναντήσεις που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα, Προς το παρόν δεν θα έχουμε άλλες αλλαγές, καθώς εστιάζουμε στην εσωτερική δομή και τη λειτουργία της ομάδας μας».

 

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Condé Nast, Roger Lynch, είχε αποκαλύψει τον περασμένο Νοέμβριο ότι η εταιρεία σχεδίαζε να απολύσει περισσότερους από 300 υπαλλήλους, που αντιπροσωπεύουν το 5% του συνολικού αριθμού εργαζομένων, λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα για τη μείωση του κόστους.

Το Pitchfork ιδρύθηκε το 1996 από τον Ryan Schreiber (είχε αποχωρήσει από το 2019). «Είμαι εξαιρετικά στενοχωρημένος από την είδηση ​​ότι η Condé Nast αποφάσισε να αναδιαρθρώσει το Pitchfork και να απολύσει τόσο μεγάλο μέρος του προσωπικού του, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων του για χρόνια ή δεκαετίες», έγραψε στο Twitter.

Η εσωτερική ενημέρωση ότι το Pitchfork μεταφέρεται στο GQ