Επίθεση των ΜΑΤ σε δημοσιογράφο του καταγγέλλει ο Αθήνα 9.84

Επίθεση των ΜΑΤ σε δημοσιογράφο του καταγγέλλει ο Αθήνα 9.84
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

09 Μαρτίου 2024

Περιστατικό αστυνομικής βίας κατά δημοσιογράφου του καταγγέλλει ο Αθήνα 9.84. Σε ανακοίνωση του ΔΣ του δημοτικού ραδιοσταθμού αναφέρεται ότι ο ρεπόρτερ του «9.84», Σπύρος Χαλικιάς, δέχθηκε «απρόκλητη και βάναυση επίθεση» από δυνάμεις των ΜΑΤ την ώρα που εκείνος κάλυπτε το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με αφορμή την ψήφιση του νόμου, πλέον, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» καταδικάζει ομόφωνα την απρόκλητη και βάναυση επίθεση, από δυνάμεις των ΜΑΤ, στο δημοσιογράφο του σταθμού Σπύρο Χαλικιά, κατα τη διάρκεια της συγκέντρωσης φοιτητών στο Σύνταγμα και επιφυλάασσεται για τις περαιτέρω ενέργειες του σταθμού. Δηλώνει επίσης την ολόψυχη στήριξη στον συνάδελφο και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, ο δημοσιογράφος τραυματίστηκε από την επίθεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου θα υποβληθεί σε εξετάσεις. Η στιγμή του τραυματισμού του έχει καταγραφεί και σε βίντεο του φωτορεπόρτερ του in.gr, Αλέξανδρου Γαστεράτου.