Άκυρη η μεταβίβαση του Κόκκινου Πάτρας 107.7

Άκυρη η μεταβίβαση του Κόκκινου Πάτρας 107.7
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για λόγους που έχουν να κάνουν με το οικονομικό κομμάτι της.

11 Μαρτίου 2024

Ομόφωνο «όχι» από το ΕΣΡ στην μεταβίβαση του Κόκκινου Πάτρας 107.7. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο διαπίστωσε ότι δεν υποβλήθηκαν στοιχεία που να αιτιολογούν την προέλευση των χρημάτων για την αγορά του ραδιοσταθμού, που ανήλθε στις 10 χιλιάδες ευρώ.

Όπως αναφέρει έκθεση οικονομολόγου που συνεργάζεται με το ΕΣΡ, από το 2017, η αγοράστρια της συχνότητας Ελένη Συμεωνίδου, που είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, δεν απέστειλε τα αναγκαία οικονομικά στοιχεία στην Aνεξάρτητη Αρχή, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η διενέργεια του σχετικού οικονομικού ελέγχου. Αντ' αυτών απέστειλε το 2022 στοιχεία όπως περί μη συμμετοχής σε άλλα ΜΜΕ, ασυμβίβαστων ιδιωτήτων, περιουσιακής κατάστασης και πλήρους εξόφλησης του τιμήματος εξαγοράς.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω το ΕΣΡ υποχρεώνει την αγοράστρια του Κόκκινου Πάτρας 107.7 να μεταβιβάσει την επιχείρηση μέσα σε προθεσμία τριών μηνών. Η απόφαση αυτή, όμως, μπορεί να αλλάξει με κατάθεση «αίτηση θεραπείας» που να εμπεριέχει τα στοιχεία που ζητά το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Το 2014, στο πλαίσιο της επέκτασης του δικτύου του 105.5 Στο Κόκκινο στην περιφέρεια, το «εναλλακτικό» Mojo Radio 107.7 του Χρήστου Συρίμπεη έδωσε την θέση του στον 107.7 Στο Κόκκινο, το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα και είναι μόλις ο ένας από τους δύο -ο άλλος είναι ο 91.4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης που ανήκει στην Left Media Α.Ε.- εναπομείναντες συνεργαζόμενους σταθμούς του «105.5» εκτός Αθηνών.