Δύο ιστορικές εκπομπές με τον Δήμο Μούτση στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Δύο ιστορικές εκπομπές με τον Δήμο Μούτση στο Δεύτερο Πρόγραμμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Μην το ψάχνεις… δεν πειράζει», με τον Γιώργο Τσάμπρα

13 Μαρτίου 2024

Ο Γιώργος Τσάμπρας αποχαιρετά τον Δήμο Μούτση παρουσιάζοντας στο Δεύτερο Πρόγραμμα, σε τέσσερα μέρη, τις δύο τελευταίες εκπομπές που έκαναν μαζί. Στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος, που μεταδίδονται την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 21:00, οι ακροατές θ’ ακούσουν την εκπομπή στην οποία ήταν καλεσμένος ο σπουδαίος δημιουργός, με αφορμή την επανέκδοση μιας συλλογής υλικού του, το 2009.

Στο πλαίσιο των εκπομπών, ακούμε μαζί του χαρακτηριστικά τραγούδια που έγραψε, από τα χρόνια του ’60 έως και τα χρόνια του ’90. Η συζήτηση επικεντρώνεται στις σύγχρονες αναζητήσεις του γύρω από το τραγούδι, στη θέση των παλιών τραγουδιών του στο… τότε, αλλά και στις συνθήκες που γέννησαν αυτά τα τραγούδια, από εποχή σε εποχή. Τι σήμαινε για εκείνον το γεγονός ότι τις επόμενες δεκαετίες ακούγονταν τόσο και επανεκδίδονταν συνεχώς τραγούδια σαν το «Αύριο πάλι»;

Πώς θυμόταν και πώς αποτιμούσε στα νεότερα χρόνια, τις συνεργασίες του με τον Νίκο Γκάτσο ή τον Μάνο Ελευθερίου («Άγιος Φεβρουάριος»); Και τι έψαχνε στο τραγούδι, τόσα χρόνια μετά την έκδοση του τελευταίου του δίσκου; («Για πούλημα, λοιπόν», 1994).

Ημερομηνίες μετάδοσης: 13-14 και 20-21.03, στις 21:00