«Το Χρονικόν του Μορέως» σε 35 ραδιοφωνικά επεισόδια στο Τρίτο Πρόγραμμα

«Το Χρονικόν του Μορέως» σε 35 ραδιοφωνικά επεισόδια στο Τρίτο Πρόγραμμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία ιστορική ηχογράφηση.

15 Μαρτίου 2024

Το έπος της φράγκικης κουγκέστας στην Πελοπόννησο, μια έμμετρη χρονογραφία του 14ου αιώνα, θα μεταδίδει η εκπομπή «Σειρές Ραδιοφώνου στο Τρίτο» από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, καθημερινά, στις 18:30. Το έργο πραγματεύεται την κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους το 1204 και την ιστορία του πριγκιπάτου της Αχαΐας κατά τον 13ο αιώνα, σε ελληνική, γαλλική, ιταλική και στη γλώσσα του Βασιλείου της Αραγονίας.

Ο Βαγγέλης Γκούφας υπογράφει τα κείμενα της δραματοποίησης, ο Βασίλης Δημητρίου τη μουσική επιμέλεια και ο Κώστας Κουτσομύτης τη ραδιοσκηνοθεσία- για τη ραδιοφωνική μεταφορά ενός έργου με φιλολογική όσο και ιστορική αξία.

Μια ηχογράφηση του 1979, η οποία μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή «Θεατρικές Σειρές του Β΄ Προγράμματος».

Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 35 επεισόδια των περίπου 20 λεπτών.

Στους ρόλους ακούγονται οι ηθοποιοί:

Θύμιος Καρακατσάνης, Θεόδωρος Έξαρχος, Μίμης Χρυσομάλλης, Ρένα Καλτσά, Ζωζώ Ζάρπα, Θεόδωρος Μπογιατζής, Γιώργος Σαπρανίδης, Γιώργος Μοσχίδης, Λάμπρος Τσάγκας, Λουίζα Ποδηματά, Τάσος Πεζιρκιανίδης, Άκης Δρακουλινάκος, Τάσος Μασμενίδης, Αθηνά Μιχαλακοπούλου, Γιάννης Κανδύλας, Ιλιάς Λαμπρίδου, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Χρήστος Δαχτυλίδης, Θέμης Μάνεσης, Ζωή Παναγιωτοπούλου, Γιώργος Σίσκος, Γιάννης Ροζάκης, Σπύρος Μπιμπίλας, Νικηφόρος Νανέρης, Νίκος Λυκομήτρος.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη