Το Radiodays Europe έρχεται στην Αθήνα το 2025

Το Radiodays Europe έρχεται στην Αθήνα το 2025
Ακολουθήστε μας στο Google news

Radiodays in Athens την επόμενη χρονιά.

19 Μαρτίου 2024

Μεγάλες στιγμές για το ελληνικό ραδιόφωνο. Το Radiodays Europe, το μεγάλο συνέδριο για το ραδιόφωνο που γίνεται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις στην Ευρώπη, του χρόνου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Την ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο από το βήμα του φετινού Radiodays Europe στο Μόναχο, ο Πρόεδρος της ΕΙΙΡΑ Κωνσταντίνος Φωτόπουλος (φωτογραφία). Χώρος διεξαγωγής το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 9 έως και τις 11 Μαρτίου 2025. Προηγούμενες πόλεις που φιλοξένησαν το RDE ήταν Κοπεγχάγη, Βαρκελώνη, Βερολίνο, Δουβλίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Άμστερνταμ, Βιέννη, Λοζάνη, Λισαβόνα, Μάλμε, Πράγα.

«Radio | Audio | Podcast» το μότο του Radiodays Europe και φέτος στο Μόναχο συγκέντρωσε περίπου 1.800 συμμετέχοντες - από Ελλάδα μίλησαν η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου της Frontstage αλλά και ο Αλέξης Καρακατσάνης, από τις δυνατές παρουσίες του εγχώριου ραδιοφώνου.

Το Radiodays Europe ξεκίνησε το 2010 από τα Κρατικά ραδιόφωνα της Δανίας (DR) και Σουηδίας (SR) και είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Οι Συμμετέχοντες είναι από ιδιωτικά και Κρατικά ραδιόφωνα (50%-50%) αν και την ΕΡΤ, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν την έχουμε δει ποτέ!

Ο Αλέξης Καρακατσάνης συμμετέχει και στο programming group που σχεδιάζει το πρόγραμμα και αποτελείται από 10–15 εκπροσώπους από διαφόρους τομείς: Ιδιωτικά, Κρατικά, Πρόγραμμα, News, innovation, AI κτλ με πρόσωπα από Σκανδιναβία, Μ.Βρετανία, Ιρλανδία, Γερμανία, Γαλλία και άλλες χώρες.