ΕΤΙΤΑ εναντίον Action 24 για απολύσεις τεχνικών

ΕΤΙΤΑ εναντίον Action 24 για απολύσεις τεχνικών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανακοίνωση-καταγγελία και από την ΠΟΣΠΕΡΤ.

25 Απριλίου 2024

Μερικές ημέρες μετά την απόλυση τεχνικού του ΑΝΤ1 που βρισκόταν κοντά στη συνταξιοδότησή του, άλλες δύο έγιναν στο Action 24, αυτή τη φορά. Όπως καταγγέλλει η ΕΤΙΤΑ σε ανακοίνωσή της, ο τηλεοπτικός σταθμός έδειξε την πόρτα της εξόδου σε έναν τεχνικό που, επίσης, ήταν πολύ κοντά να βγει στην σύνταξη, και έναν ακόμη που είναι πρώην μέλος του ΔΣ της Ένωσης.

Καταγγέλλουμε τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 ο οποίος προέβη σε απολύσεις εργαζομένων, ρίχνοντας στον Καιάδα της ανεργίας πολλούς τεχνικούς. Φτάσανε στο σημείο μάλιστα να απολύσουν συνάδελφο που θέλει λιγότερο από χρόνο για να βγει στη σύνταξη όπως επίσης και πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

Δεν φτάνει που ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός βρίθει από παρατυπίες καταπατώντας εργασιακά δικαιώματα, τώρα με τις απολύσεις αυτές εντείνει την επίθεσή του. Καλούμε τη διοίκηση του Action 24 να σταματήσει άμεσα τις απολύσεις και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη όλων.

Συνάδελφοι,
σας καλούμε όλους να συσπειρωθείτε στο σωματείο μας και να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην εργοδοσία. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αυθαιρεσίες και να προστατεύσουμε τις δουλειές μας.

Ανακοίνωση για τις απολύσεις τόσο στο Action 24 όσο και στον ΑΝΤ1 έβγαλε και η ΠΟΣΠΕΡΤ:

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και Action 24 για την αιφνιδιαστική απόφασή τους για απολύσεις τεχνικών ύστερα από 32 χρόνια έντιμης εργασίας και προσφοράς καθώς και ένα χρόνο πριν την συνταξιοδότησή τους.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ζούμε σε εργασιακό μεσαίωνα και αυτό βολεύει τους καναλάρχες σε ένα άναρχο τηλεοπτικό τοπίο, να απολύουν και να κάνουν ότι... γουστάρουν.

Η υποστελέχωση των γραφείων των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζεται με εμφανή την αδιαφορία για την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος αλλά και την προσφορά των εργαζόμενων που στήριξαν επι δεκαετίες τη λειτουργία τους.

Παράλληλα ζητούν από τους δημοσιογράφους να καλύπτουν θέματα με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου χωρίς συνεργείο.

Η χρήση πλήρους τηλεοπτικού συνεργείου αποτελούμενου από εικονολήπτη, ηχολήπτη και ρεπόρτερ είναι πανελλαδικά αναγκαία για ένα επαγγελματικά άρτιο αποτέλεσμα σεβόμενοι το τηλεοπτικό κοινό.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί τους ιδιοκτήτες και τις διευθύνσεις των τηλεοπτικών σταθμών να σταματήσουν άμεσα τις απολύσεις και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψή τους.