Το Top 10 της ΕΡΤ

Το  Top 10 της ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ολοι ασχολούνται μαζί της, κόμματα, δημοσιογράφοι, τα ίδια της τα στελέχη.

10 Οκτωβρίου 2018

Ιδού το Top 10 με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες...

1) Δεν πέρασε ο προϋπολογισμός από το ΔΣ της ΕΡΤ, δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία. Εξουσιοδότησαν ωστόσο τον Βασίλη Κωστόπουλο να συναντηθεί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής μήπως και ένας μέρος από το πλεόνασμα επιστραφεί στην ΕΡΤ για την ενίσχυση του προγράμματός της. Το έχει υποσχεθεί ο Νίκος Παππάς αλλά τον Ευκλείδη τον ρώτησε;

2) Καλώς ή κακώς, κακώς θα λέγαμε, τα αθλητικά δικαιώματα απορροφούν την μερίδα του λέοντος στα οικονομικά. Ελάχιστα χρήματα μένουν για το υπόλοιπο πρόγραμμα..

3) Η ΕΡΤ πήρε τα αποκλειστικά δικαιώματα της Formula 1 για τα επόμενα χρόνια. Θα προσπαθήσει βέβαια να διαπραγματευτεί τη τιμή ώστε να ρίξει το κόστος.

4) Η Νέα Δημοκρατία φέρνει το ζήτημα της ΕΡΤ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. «Είναι αδήριτη ανάγκη να κληθούν άμεσα ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς με τον υφυπουργό του κ. Λευτέρη Κρέτσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Βασίλης Κωστόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ. Αθανάσιος Κουτρουμάνος» γράφουν.

5) Ιδού η απάντηση του Νίκου Παππά:

6) Μετά την παραίτηση του Βασίλη Ταλαμάγκα έγινε μία προσπάθεια του Βασίλη Κωστόπουλου να πάρει υπό τον έλεγχο του, όλο τον τομέα ενημέρωσης. Υπήρξε πρόταση στο ΔΣ να διορισθεί προσωρινά (στη θέση του Βασίλη Ταλαμάγκα) ο Νίκος Μερτζάνης. Η πρόταση δεν πέρασε.

7) Αγνωστο που πάει ο Βασίλης Ταλαμάγκας...

8) Η εκπομπή «Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο βγήκε πρώτη σε τηλεθέαση ανάμεσα σε όλες (40) τις ενημερωτικές εκπομπές της τηλεόρασης. Για να μη λένε πως η ΕΡΤ δεν κάνει νούμερα...

9) «Η σημερινή κρατική ραδιοτηλεόραση είναι πιστό αντίγραφο της αντίστοιχης που υπήρχε επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και καμία σχέση δεν έχει μ’ αυτή, για την οποία αγωνίστηκαν οι εργαζόμενοί της, την εποχή του “μαύρου”» λέει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

10) Από κοντά και το Κίνημα Αλλαγής: Η κατάντια της ΕΡΤ έχει υπεύθυνους. Την Κυβέρνηση, τον αρμόδιο Υπουργό και τους «πρόθυμους» της Διοίκησης και της παραδιοίκησης, που την μετατρέπουν σε τυφλό όργανο προπαγάνδας των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει όμως στον ρόλο της Δημόσιας Τηλεόρασης. Γι’ αυτό και αντιστρατεύεται την στάση του «εμπάργκο» της Ν.Δ., που ανοίγει τον δρόμο για την εφαρμογή ανάλογων τακτικών και «αύριο».