Πουλήθηκε στον όμιλο Πολίτη ο Ελληνικός 93.2

Πουλήθηκε στον όμιλο Πολίτη ο Ελληνικός 93.2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Άλλαξε «χέρια» το μουσικό ραδιόφωνο του Real Group.

20 Νοεμβρίου 2023

Έναν χρόνο μετά την πώληση του Μέντα 88 στον όμιλο ΣΚΑΪ, ένα ακόμα «deal» έρχεται να προστεθεί στον ανταγωνισμό των «έντεχνων» σταθμών. Σήμερα ανακοινώθηκε η μεταβίβαση του Ελληνικού 93.2, από τους Κουρή-Χατζηνικολάου στον Χάρη Πολίτη. Ενός ραδιοφώνου που είναι υπολογίσιμος «παίκτης» στον ανταγωνισμό του αλλά και στο σύνολο των σταθμών, με μέσους όρους που κυμαίνονται σταθερά στο 5-6%. Παρακάτω η ανακοίνωση του Politis Group που δημοσιεύτηκε στα social media:

Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά στην ραδιοφωνική μας «οικογένεια» τον Ελληνικό 93.2!

Με την απόκτηση του Ελληνικού 93.2 ο Όμιλος Πολίτη συνεχίζει την παράδοσή του στην βιομηχανία του ελληνικού ραδιοφώνου, μ' έναν ακόμα σταθμό που έχει ως κοινή συνισταμένη την καλή μουσική, τον καλό στίχο και την ψυχή στην ερμηνεία.

Ο Ελληνικός 93.2, θα συνεχίσει να μεταδίδει τόσο τα τραγούδια του σήμερα που ξεχωρίζουν από καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες, όσο και διαχρονικά τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ.

Χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς αγκυλώσεις, περιορισμούς και ταμπέλες, ο Ελληνικός 93.2 επιλέγει και συγκεντρώνει σε μία συχνότητα τις καλύτερες και πιο επιτυχημένες στιγμές του ελληνικού ρεπερτορίου και κερδίζει ολοένα και περισσότερο κοινό καθιστώντας τον σταθμό - ορόσημο στην έντεχνη ελληνική μουσική!

Μείνετε συντονισμένοι για αυτά που έρχονται!

Ο όμιλος Πολίτη, θυμίζουμε, λειτουργούσε και στο παρελθόν «έντεχνο» ραδιόφωνο, τον Μουσικό 98.6, ο οποίος πέρσι σταμάτησε από τα FM και έγινε web radio. Η συχνότητα του Ελληνικού αλλάζει «χέρια» για πρώτη φορά, ύστερα από δεκαετίες στον όμιλο Κουρή. Αρχικά ως Ράδιο Αθήνα στους 99.2 και στη συνέχεια ως Business Radio, Orange (δύο φορές), Happy Radio και τα τελευταία 8 χρόνια με το τρέχον όνομά της, σε συνεργασία με το Real Group.

Η είδηση αυτή έρχεται μερικές ημέρες μετά το επαναλανσάρισμα του Pride 98.6 από το Politis Group ως «εναλλακτικό» ραδιόφωνο, με την προσθήκη αρκετών παραγωγών σε πρώτη φάση. Τη διεύθυνση (και) του Ελληνικού 93.2 θα αναλάβει η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ένα από τα πιο έμπειρα ονόματα στον χώρο του «έντεχνου» ραδιοφώνου, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Βασιλόπουλο.

Το «deal» αυτό αλλάζει τις ισορροπίες σε επίπεδο ομίλων, στον ραδιοφωνικό χάρτη της Αθήνας. Από τη μια το Politis Group έχει πλέον 4 ραδιόφωνα, τον ξένο mainstream Music 89.2, τον «έντεχνο» Ελληνικό 93.2, τον «εναλλακτικό» Pride 98.6 και τον ελληνικό mainstream Sfera 102.2. Από την άλλη το Real Group φεύγει από τον ανταγωνισμό των ομίλων, καθώς μένει μόνο με τον ενημερωτικό Real 97.8. Ωστόσο ο ένας εκ των δύο μετόχων του Real, ο Ανδρέας Κουρής, έχει -μόνος του- και τον Love 97.5 που παίζει παλιές mainstream επιτυχίες.