Δύο «Ντάμες Σπαθί» με τα όλα τους

Δύο «Ντάμες Σπαθί» με τα όλα τους
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η πολύ καλή δουλειά από την Ελεωνόρα Ορφανίδου και την Ελευθερία Κουμάντου

14 Μαρτίου 2024

Πάντα επίκαιρες και to the point οι δύο «Ντάμες Σπαθί» του Αθήνα 9.84 (1 με 2 το μεσημέρι), η Ελεωνόρα Ορφανίδου και η Ελευθερία Κουμάντου έβγαλαν on air, την ώρα ακριβώς που συμβαίνει, τη σκηνοθέτιδα του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά», Ελίνα Ψύκου. Του ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, του ντοκιμαντέρ με την επίμαχη αφίσα με την σταυρωμένη ημίγυμνη έγκυο γυναίκα που προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις της Εκκλησίας αλλά και σε συντηρητικούς και ακροδεξιούς κύκλους.

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες υπήρχε μια κλιμάκωση, ήρθα προετοιμασμένη στο Φεστιβάλ. Η επίθεση ξεκίνησε περίπου πριν από 18 ημέρες όταν και έγινε σχετική επερώτηση του κόμματος ΝΙΚΗ στη Βουλή. Όταν έφτασα στη Θεσσαλονίκη, είχα ήδη διανύσει μια μεγάλη εσωτερική συναισθηματική διαδρομή και ήμουν αρκετά ψύχραιμη και δυνατή και αυτό με βοήθησε να εστιάσω στην ταινία και στην προβολή της και να μην ασχοληθώ με αυτό το ζήτημα που λίγο έλειψε να καπελώσει την ταινία. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και δεν υπήρξε καμία παρεμβολή», ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι χαρούμενη που η προβολή κύλησε χωρίς προβλήματα επειδή η αστυνομία εξέδωσε απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων. Αν δεν είχε γίνει αυτό, δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί. Καταλαβαίνω ότι το κίνητρο ήταν η προστασία μας και δεν θέλω να είμαι αγνώμων, όμως, το να οδηγούμαστε σε αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να μας προβληματίσει».

Εξαιρετική (αν και αναμενόμενη) και η στάση που κράτησαν τόσο η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ελίζ Ζαλαντό όσο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Επιτυχία για την εκπομπή και το σταθμό η συνέντευξη.