Ανασκόπηση της ραδιοφωνικής χρονιάς - Φεβρουάριος και Μάρτιος

Ανασκόπηση της ραδιοφωνικής χρονιάς - Φεβρουάριος και Μάρτιος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τι συνέβη το 2013 στα ραδιόφωνα; Το e-tetRadio θυμάται και καταγράφει πρόσωπα και γεγονότα. 

27 Δεκεμβρίου 2013
(Ιανουάριος)

Φεβρουάριος
 
Απεργιών συνέχεια στον όμιλο του Φαλήρου, με τον Γιάννη Αλαφούζο όμως να παραμένει ανένδοτος στις αποφάσεις του περί απολύσεων και μισθολογικών μειώσεων. Παράλληλα, ξεκινούν κινητοποιήσεις και στην ΕΡΤ και κατ' επέκταση σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ - αλλά και στο Sentra 103.3 από την ΕΤΕΡ. 
 
Οι εργαζόμενοι του Ξένιου 94.3 είναι οι δεύτεροι που καταθέτουν αίτηση αυτοδιαχείρισης στο ΕΣΡ με συντριπτική πλειοψηφία (47 από τους 48). 
 
Ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου, μετά από χρόνια στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, μετακινείται στην Μιχαλακοπούλου και τους 99.5 του Βήμα FM. 
 
Αλλαγές στο μετοχικό σχήμα των ραδιοφώνων του ομίλου Γιαννίκου, τα οποία περνούν και τυπικά στα χέρια της οικογένειας του πρώην εκδότη. 
 
Από τον πυρετό των κινητοποιήσεων δεν εξαιρούνται και τα ραδιόφωνα του BBC, λόγω απολύσεων στον βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. 
 
Δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους στα ραδιόφωνα των πρώην μεγάλων εκδοτικών οίκων, ΙΜΑΚΟ και Εκδόσεων Λυμπέρη. Στο κτίριο της Μαρίνου Αντύπα, εκεί όπου έχει ξεμείνει ο Nitro 102.5, κόβεται το ρεύμα, και έτσι ο σταθμός μένει on air με απόφαση των εργαζομένων του, οι οποίοι τον λειτουργούν με γεννήτρια. Στο Κορωπί, στην έδρα των Best 92.6 και VFM 88.3, πληθαίνουν οι πληροφορίες για έξωση των ραδιοφώνων από το κτίριο.

 
Μάρτιος
 
Τέλος εποχής για τα ραδιόφωνα του πρώην ομίλου Λυμπέρη. Ο Best 92.6 και ο VFM 88.3 σταματούν να εκπέμπουν πρόγραμμα (μένουν απλώς με ανοιχτούς πομπούς), μετά την έξωση που τους επεβλήθη, κατόπιν καταγραφής των μηχανημάτων τους τις προηγούμενες ημέρες, από την ιδιοκτήτρια τράπεζα του κτιρίου όπου στεγάζονταν οι επιχειρήσεις του Αντώνη Λυμπέρη. Εκατοντάδες τα μηνύματα υποστήριξης, ειδικά προς τον Best, από τους ακροατές του αλλά και τους φαν της dance μουσικής σε social media και sites. Λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο του σταθμού, οι εργαζόμενοι του Best καταθέτουν αίτηση αυτοδιαχείρισης στο ΕΣΡ, για να αναλάβουν την συχνότητα - είναι ο πρώτος μουσικός σταθμός που μπαίνει σε αυτή την διαδικασία. 
 
Συρρίκνωση του Πρώτου Προγράμματος, από την κυβέρνηση, η οποία παύει από τα καθήκοντά τους όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους. 
 
Νέο web radio από την Αφροδίτη Σημίτη και την Άννα Αναστασίου, το Join Radio, το οποίο θα φιλοξενήσει αρκετούς από τους παραγωγούς του Best 92.6. 
 
Κλείνει και πωλείται ο 89.4 Thessaloniki Radio DeeJay, των Αττικών Εκδόσεων και του Star Channel, για να μετατραπεί σε αθλητικό ραδιόφωνο, ονόματι Arena 89.4.
 
Απολύσεις στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89.5, νέο πρόγραμμα για τον Alpha 98.9, τον Derti 98.6 και τον 89 Rainbow της Θεσσαλονίκης, ενώ εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα πρόσωπα το πρόγραμμα του 105.5 Στο Κόκκινο, υπό την διεύθυνση του Κώστα Αρβανίτη.