Make My Day: Ηθοποιοί & Μουσικοί

Make My Day: Ηθοποιοί & Μουσικοί
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Jamie Foxx πριν γίνει τραγουδιστής ήταν ένας πολύ πετυχημένος ηθοποιός, βραβευμένος μάλιστα με Oscar, με πλήθος πετυχημένες ταινίες, δικό του τηλεοπτικό σόου ( the Jamie Foxx show) και γενικά μια ευρύτερη αποδοχή στο χώρο.

30 Μαρτίου 2009


Στο τέλος του Δεκέμβρη ο Jamie Foxx κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της καριέρας του με τίτλο Intuition, έφτασε στο Νο3 στην Αμερική και σήμερα 14 βδομάδες μετά βρίσκεται ακόμη στα 10 πρώτα, που σημαίνει ότι είναι ένας ιδιαίτερα πετυχημένος δίσκος. Καθόλου περίεργο αν συνυπολογίσουμε ότι το πρώτο του άλμπουμ Unpredictable που κυκλοφόρησε ακριβώς 3 χρόνια πριν, πήγε στο Νο1, του χάρισε ένα American Music Award και πούλησε κάπου 2 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο το κόσμο. Ο Jamie Foxx πριν γίνει τραγουδιστής ήταν ένας πολύ πετυχημένος ηθοποιός, βραβευμένος μάλιστα με Oscar, με πλήθος πετυχημένες ταινίες ( Ray, Miami Vice, Collateral, Ali, Any Given Sunday, κλπ), δικό του τηλεοπτικό σόου ( the Jamie Foxx show) και γενικά μια ευρύτερη αποδοχή στο χώρο. Υπάρχουν και άλλοι ηθοποιοί που πήραν το δρόμο του πχ ο Eddie Murphy, ο Bruce Willis, o ...Λάμπης Λιβιεράτος αλλά φαντάζομαι κανένας δεν θυμάται τα τραγούδια τους... Και υπάρχουν και κάποιοι που το δοκιμάζουν περισσότερο ως χομπίστες ( πχ Woody Allen, Billy Bob Thornton), οπότε είναι υπεράνω κριτικής!


Τι γίνεται όμως όταν η διαδρομή είναι ανάποδη; Όταν δηλαδή πετυχημένοι μουσικοί παίρνουν το δρόμο για το πανί;

Mixed Emotions και εδώ – αλλού τραγελαφικά αποτελέσματα (θυμάστε στη Madonna στο Who’s That Girl;) και αλλού πολύ αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Και μη νομίσετε ότι οι περιπτώσεις είναι λίγες...ο David Bowie έχει κάνει ολόκληρη καριέρα( Labyrinth, Just A Gigolo, Absolute Beginners, Hunger, The Man Who Fell To Earth, Merry Christmas Mr. Laurence, Last Temptation Of Christ,Twin Peaks, Zoolander κα), o Mick Jagger σαφώς λιγότερες (Performance,Fitzcarraldo, Freejack, The Man From The Elysian Fields, κα). Η Marianne Faithfull στο Girl On A Motorcycle, στο Scorpio Rising, στο Intimacy, στο Marie Antoinette πρόσφατα. Η Madonna κάνει 2η καριέρα στο σινεμά(Desperately Looking Suza, Evita,Shanghai Surprise, Dick Tracy, Body Of Evidence, Four Rooms,The Next Big Thing, Die Another Day, κα)


Στις λιγότερο γνωστές περιπτώσεις ο Elvis Costello έκανε τον μάγο στο No Surrender, o Bob Geldof στο The Wall του Alan Parker, o συχωρεμένος Michael Hutchence έχασε το ρόλο το ρόλο του Jim Morrison γιατί κάποιοι έλεγαν ότι δε του μοιάζει, έπαιξε όμως στο Dogs In Space(...ποιό;;;), η Grace Jones έκανε φυσικά τη κακιά στο A View To Kill, o Johnny Lydon στο Order Of Death, o Iggy Pop στο Cry Baby, o Rick Ocasek ( των Cars) στο Hairspay μαζί με την Debbie Harry να κάνει τη σύζυγό του. Ο εκεντρικός Tom Waits στο Μystery Train, στο Rubble Fish και στο Cotton Club, ο Nick Cave στο Ghosts Of The Civil Dead. Ο Sting ξεκίνησε από το θρυλικό Quadrophenia και έπαιξε μιά ολόκληρη σειρά από παράξενους ρόλους( Brimstone And Treacle, Dune, The Bride, κλπ) αλλά και ο Paul McCartney στο Give My Regards To Broad Street. Στο Mystery Train έπαιζε και ο Joe Strummer αλλά και στο Walker, που μάλλον δεν έχει δει ούτε ο ίδιος...


Ο κατάλογος είναι φυσικά ατελείωτος και φυσικά οι παραπάνω ταινίες δεν είναι οι μοναδικές που εμφανίζονται οι παραπάνω μουσικοί, μόνο ενδεικτικά τις αναφέραμε. Ξαναγυρνώντας στους ηθοποιούς που τραγουδάνε, αν και οι εδώ η λίστα είναι ατελείωτη μια που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάντα δίνεται μια αφορμή, οι ιδιαίτερα πετυχημένοι και στους δύο χώρους ταυτόχρονα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Άλλος ένας που μου ήρθε τώρα στο μυαλό είναι ο Will Smith που έκανε τρομερή καριέρα και στο τραγούδι και συνεχίζει σήμερα ως ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στο Hollywood.


To νέο άλμπουμ του Jamie Foxx Intuition με συμμετοχές των Kanye West, Timbaland, T-Pain, Lil Wayne, Tricky, Ne-Yo κα κυκλοφορεί τώρα και στην Ευρώπη.