Τα new entries στην μάχη του ανταγωνισμού

Τα new entries στην μάχη του ανταγωνισμού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι νέοι σταθμοί, πρωτάρηδες στην μάχη του ανταγωνισμού και όλοι στους 88 MHz και κάτι. O «88.6 Radio» (και μελλοντικά «Follow», κατά πάσα πιθανότητα), ο «Μέντα 88» και ο «Hit 88.9».

25 Μαρτίου 2014
«88.6 Radio»: Ξεκίνησε πιλοτικά στην συχνότητα του πρώην NRJ ακριβώς έναν χρόνο πριν, αμέσως μετά το λουκέτο στον Best 92.6, θέλοντας να τον αντικαταστήσει στα FM. Κάτι το οποίο επιτυγχάνει εν μέρει, καθώς τα νούμερά του στις ακροαματικότητες κινούνται γύρω στο 3% -ποσοστό αρκετά καλό όμως, για έναν αμιγώς dance σταθμό. Αλλά αρχή είναι ακόμα. Έχουμε βέβαια την αίσθηση πως πρόκειται για ένα ραδιόφωνο το οποίο διαχειρίζονται μόνο οι τεχνικοί και οι παραγωγοί του, καθώς το βάρος των νέων διοικούντων του φαίνεται πως έχει πέσει στον Pepper 96.6 και το Μέντα 88. Να υπενθυμίσουμε πως ο 88.6 δεν έχει ανταγωνιστή στα ερτζιανά της Αθήνας και βρίσκεται ακόμα σε μεταβατικό στάδιο. Από χθες πάντως ο ραδιοσταθμός παίζει καινούργια σποτάκια, αναφέροντας μόνο τη συχνότητα και όχι το όνομα «Follow FM» που έχει κατατεθεί στο ΕΣΡ. Λέτε να το μετάνιωσαν και να το αλλάξουν;
 
«Μέντα 88»: Το έτερο ραδιόφωνο της Διαπασών και το πρώτο δημιούργημά της, βγαλμένο από τα... σπλάχνα του Δεύτερου Προγράμματος - η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών και στελεχών του, προέρχεται από την ΕΡΑ. Μετά από τέσσερις μήνες ζωής, ο Μέντα αργά αλλά σταθερά βρίσκει τα πατήματά του, στελεχώνεται περαιτέρω και ανεβάζει τα ποσοστά του στις ακροαματικότητες. Μπορεί το πρόσφατο 2,4% να μην δείχνει τόσο ικανοποιητικό, ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει μεγαθήρια - Μελωδία 99.2 και Δίεση 101.3.
 
«Hit 88.9»: Με σύνθημά του την καλή pop μουσική και διαφοροποιημένος ελαφρά από τους ανταγωνιστές του, ξεκίνησε να εκπέμπει πριν 2 μήνες αντικαθιστώντας τον Freedom. Εδώ και μερικές βδομάδες έχει ξεκινήσει και η διαφημιστική του καμπάνια, στο YouTube και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, όμως τα πολύ χαμηλά ποσοστά που σημειώνει στις αστάθμιστες και τις μηνιαίες ακροαματικότητες, κάτω του 2%, δείχνουν ότι ο Hit έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει. Η δε playlist του είναι συγκεχυμένη καθώς ορισμένα από τα κομμάτια που παίζουν, επαναλαμβάνονται διαρκώς από το ξεκίνημά του.