Πλατεία Μαβίλη, 4 παρά…

Πλατεία Μαβίλη, 4 παρά…
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κεκαλυμμένες ιστορίες κοινωνικής ρουτίνας κάτω από τη μάσκα της μυθοπλασίας, χωρίς μακιγιάζ…


27 Μαρτίου 2009

Κεκαλυμμένες ιστορίες κοινωνικής ρουτίνας κάτω από τη μάσκα της μυθοπλασίας, χωρίς μακιγιάζ…



Η Λίνα επαναλαμβάνει σα κουρδισμένη: «σήμερα το βράδυ 20.30 με 21.30 να κλείσουμε τα φώτα, να συντονιστούμε, μην το ξεχάσουμε..»

Σημασία δεν της δίνει κανένας. Από αμηχανία σούρνει τη γόβα στο πλακάκι του δήμου.

Η Καίτη από δίπλα, αναφωνεί, «θα κάτσουμε κι άλλο; Θα βγει ήλιος, δεν έχω γυαλί ηλίου, δεν πάμε να κοιμηθούμε ρε…».
Ξαφνικά από την πλήρη καταστολή με το eye liner να έχει πάρει σασί και το στυλιστικό εύρημα μερικών ωρών πριν να ακροβατεί μεταξύ ντεκαντάνς και καβγά από τον οποίο την έσωσε άγιος, η Καιτούλα ανασηκώνεται, σιάχνει όπως όπως το φουστάνι και σπάει το ρεκόρ της Λίνας, που επαναλαμβάνει ξανά το κλισεδάκι: «σήμερα το βράδυ 20.30 με 21.30 να κλείσουμε τα φώτα»…

«σκάσε μωρή, να κλείσουμε τα φώτα και να κλείσουμε τα φώτα… θα σου κλείσω το στόμα με γκάφερ… δεν κουράστηκες, έλεος. Εδώ κοτζαμάν πρωθυπουργός και δήλωσε μια κόπωση, ένα πιάσιμο, μια ρούχλα ο χριστιανός στα ίδια και στα ίδια. Την κακιά αφρίτα μας έβγαλες μια ώρα, αν θα καταφέρουμε να γκαβωθούμε σαββατιάτικα συντονισμένα… εδώ έγινε η Ντενίση Ιππότης, δε θα μπορέσουμε να σβήσουμε τα φώτα.»

«Για τον πλανήτη το λέω Καίτη μου».

«Την τύφλα σου… σε πήρε ο πόνος, οικολόγα από το Μπελφαστ του Χαλανδρίου, που αφήνεις τα νερά και τρέχουνε στο μπάνιο λες και θα σου ξεπλύνουν τους τόκους της πιστωτικής..
Σε ποιον τα πουλάς αυτά..
Έχεις μπει μέσα στο βρακί του αλλουνού και καθόμαστε σαν τις ηλίθιες στη Μαβίλη να περιμένουμε να περάσει να σε δει ο Κωστάκης με το ποδήλατο..
Μη χέσω… Ο ιδεολόγος με τα σινιέ..  Να σκάσει στη Βας. Σοφίας με το δίκυκλο, ο Ζήκος… Παναγία μου, να τον πάρουν παραμάζωμα τα τρόλεϊ να γελάω μέχρι να μου πιαστεί το συκώτι, Θεέ μου συγχώρα με!!!
Όσο μυαλό είχες το εξήντλησες.. τ’ ανάσκελο έχει πέσει ο εγκέφαλος σου, από τη σύγχυση που του έχεις δημιουργήσει, δεν επικοινωνεί το δεξί ημισφαίριο με το αριστερό… Το κουκουέ με τον Καρατζαφέρη πιο πιθανό είναι να παίξουνε μπιρίμπα  Πέμπτη βράδυ στο Ντα Κάπο από το να συνεννοηθεί η δική σου αριστερά με τη δεξιά.
Είδες τον Γκάντι με το Fred Perry κι έπεσες κάτω. Η επιτομή της οικολογίας σπίτι μας, 5τομη και με ιλουστρασιόν εξώφυλλο. Γιατί δε λούζεται κιόλας, ανάθεμα τον. Δεν κινείται με αυτοκίνητο αλλά το ποδήλατό του κάνει 5.000 ευρώ. Δεν αντέχει τη δικτατορία των μεγαλουπόλεων, αλλά μας τραβάει τα τσιγάρα μέσα από το στόμα. Μόνο που εμείς Λινάκι τα πληρώνουμε από την τσέπη μας τα τσιγάρα, και θα καπνίζω μέχρι να κιτρινίσει το δάκτυλο μου και να γίνει σαν τη χοληστερίνη του αρνιού! Βάλαμε νταβατζή στο κεφάλι μας… Μας μπουκώνει στη σαλάτα και στην πρασινάδα λες και του είπε κανείς ότι είμαι η αγελάδα, η Λίλα Πάουζε…
Ναι ναι, κοίτα τη Δορυλαίου, μην κατέβει ο γαμπρός και δεν τόνε δούμε.. Ο easy rider… Άμα τι τόνε νοιάζει αφού βρήκε εσένα το βλήμα.. Ο φιλελεύθερος. Το παιδί του λαού. Που ξέρει όλους τους μπλε κάδους με τον αριθμό παραγωγής τους από το εργοστάσιο. Είναι που την έχει έντονη την ιδέα της ανακύκλωσης στο πετσί του.. Κι εσένα και την πρώην και την Άννα που τους καθαρίζει και τη Μίτε που τους σιδερώνει… έτσι είναι οι ιδεολόγοι, τέσσερις τέσσερις τις υπηρέτριες και να τους πιάνουμε και τον κώλο, γιατί μη και μιλήσουν τα σκλαβάκια.. να τηρείται ο νόμος της ζούγκλας. Ζούγλα, φυσικό τοπίο, οικολογικό!
Και να τα βάλουμε και με τους πιτσιρικάδες που παλεύουν στο δρόμο και κυνηγάνε με το θυμό που εμείς του φυτέψαμε ένα καλύτερο αύριο για τα νιάτα και τα όνειρά τους. Όχι…. τα παιδιά αυτά προσβάλουν την οικολογική ισορροπία, γιατί εξαιτίας τους οι μπάτσοι μολύνουν με χημικά..
Τα 8 κιλά, όμως, σπρέι που βάζει στην καούκα για να τις σταθεί η μάνα του δεν ανοίγουν τρύπα στο όζον. Όχι γιατί πάνω από το 3όροφο στο Κεφαλάρι έχει βάλει ο Αη Πράσινος ο Οικολόγος, φίλτρο..

Άντε μωρέ που θα τον πω και μαλάκα και θα παρεξηγηθούν οι μαλάκες… 

Ξύπνα ντιντίβλακα και φύγε από δαύτον.
Μιλάει για τοξικά και τα μεγαλύτερα παράγονται από τον εγκέφαλό του και την καρδιά του. Τι του βρήκες μωρή, μου φεύγει και το γυαλί από να νεύρα μου..

Άκου τι μου είπε προχθές… Να τις πετάξετε Καιτούλα τις κουρτίνες, είναι συνθετικές, να βάλετε  Organic Cotton. Ότι θέλω ρε θα την κάνω την κουρτίνα, θα την κατεβάσω και θα την ράψω ταγιέρ.

Αυτός που μας βάζει να περπατάμε ξυπόλυτες για να έχουμε γείωση, τι είμαι μωρή να έχω γείωση, πρίζα από καφετιέρα, μη χειρότερα Βαγγελίστρα μου!
Αυτός ρωτάω γιατί έχει παπούτσια που κάνουν όσο δυο μισθοί μου; Το ζωντανό που το γδάρανε να βάλει αυτός μέσα στο δέρμα τις βρωμοποδάρες του δεν χαλάει το οικοσύστημα; Εγώ μπορεί να μην έχω κάρτα στην Green peace αλλά δεν έχω πετάξει κάτω στη ζωή μου ούτε τσίχλα. Αυτός νόμιζε ότι δεν τον έβλεπα μια μέρα και σούταρε όλο μου το μπωλ με τα πατατάκια από το παράθυρο..
Μας βάζει και βλέπουμε ντοκιμαντέρ, η εκπαιδευτική τηλεόραση…
Σκέτη λεζάντα είναι ο τύπος, Λίνα, ξεστραβώσου.


Τράβηξε κι έναν κλώτσο στη γάτα της Σοφούλας, δεν τον είδες, χθες στον κήπο. Μη και του έγδερνε το ποδήλατο. Μμμμμ, η Αλίκη με το ποδήλατο.

Θα στο πω μια φορά γιατί εγώ δεν πρόλαβα να χαρώ φοιτητική ζωή, αλλά εσύ είσαι ακόμη 22 χρονών, οικολόγος και να αγαπάς τη φύση δε μπορεί να γίνεις -που να έρθει ο ουρανός ταψί κι η γη μακαρόνια- αν δεν αγαπάς τους ανθρώπους δεν αγαπάς τη Φύση. Η φύση είναι ο άνθρωπος στη σοφότερη εκδοχή του…
Οικολόγος και όλη μέρα τεμπελιά δεν πάει. Αυτός μέχρι να σηκώσει το δεξί χέρι, φύτρωσαν μανιτάρια στ΄αριστερό..
Αλλά είναι οικολογικό προϊόν το μανιτάρι, δικαιολογείται..
Γιαυτό λυσσάει να κλείσει τα φώτα, να μη βλέπει τον εαυτό του… Κλείστε τα φώτα κι ανοίξτε τα πόδια, να του πεις χαιρετίσματα από μένα.»


«Εγώ Καίτη, τον έχω πολύ ψηλά τον Κώστα…»

«Είναι 1.95 γιαυτό, πιάνει και βραχέα ο φωστήρας, γιαυτό δε συνεννοείστε..
Όχι που είναι ζαμπόν το κεφάλι του…»

Πάω να φάω ένα βρώμικο, στη Μαβίλη διάολε είμαστε και μιζεριάζουμε για την οικολογία. Πόσο πιο οικολογικό είναι κάτι από την αγάπη, την κατανόηση και την ελευθερία; Το σεβασμό στην επιλογή του άλλου. Στις αλλαγές του;

Τόσην ώρα, που έχεις τα μούτρα κάτω και θα τα πατήσω με το ακριβό μου 10ποντο, δε βλέπεις πίσω σου δυο τύπους, δεν έχει ταμπέλα αν είναι ζευγάρι ή όχι, αλλά βλέπω πώς φροντίζουν ο ένας τον άλλον, πώς κοιτάζονται και πώς είναι η στάση του σώματος τους, αυτοί είναι οικολόγοι. Όχι εναλλακτικοί, ουσιαστικοί, δεν προσβάλλουν ο ένας τον άλλον και έτσι δεν εκκρίνουν τοξικά. Και το χαρτάκι από το οικολογικό λουκάνικο που οικολογικά μεσήσανε, μια χαρά στα σκουπίδια το ρίξανε…

Αλλά ο δικός σου, έχει στόχο να σου δυαλύσει το στομάχι. Ο τύπος πίσω με την ομορφούλα, έχει στόχο λίγο πιο πάνω από το στομάχι της κι αριστερά…

Παράλογο; Δεν ακούω ούτε εγώ απάντηση..

Αλλά θα μου πεις εδώ έγινε Ιππότης η Ντενίση..

Πέστε μου ρε παιδιά, δεν υπάρχει αυτό. Θα παραντουρήσω στη Μαβίλη, 4 παρά κι η μόνη μαγική λάμψη που βλέπω είναι από την πείνα μου…»