«Πρότασή μας, η δημιουργία ενός σύγχρονου κοινοτικού ραδιοφώνου»

«Πρότασή μας, η δημιουργία ενός σύγχρονου κοινοτικού ραδιοφώνου»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Άρθρο του Άρη Σπηλιωτόπουλου, Υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς» αποκλειστικά για το e-tetRadio. Θέμα του, το δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης, ο «Αθήνα 9.84».  

16 Μαΐου 2014
Του Άρη Σπηλιωτόπουλου
 
Δήμος σύγχρονος, νοικοκυρεμένος και διαφανής σημαίνει Δήμος απαλλαγμένος από τρύπες αδιαφάνειας και μέτριου αποτελέσματος. Για τον δημοτικό Συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς» ο τρόπος λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» θα πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικός από τον σημερινό. 
 
Πρόταση μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου κοινοτικού ραδιοφώνου (community radio), το οποίο θα λειτουργεί και ως Web Radio,  στο οποίο ο πολίτης θα έχει τον πρώτο λόγο στην διαμόρφωση του προγράμματος του. Ο κάθε πολίτης θα μπορεί μέσω της προσωπικής «κάρτας του Δημότη», (κάρτας που προτείνουμε για ένα σύνολο δράσεων όπως η χρήση του για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου ή για την υποβολή της ψήφου των πολιτών στα τοπικά δημοψηφίσματα) να εισέρχεται σε μια ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα και να συν-διαμορφώνει με ιδέες, προτάσεις και απόψεις του, το πρόγραμμα του σταθμού. 
Ο σταθμός θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έκφραση όλων των θρησκευτικών, φυλετικών και κοινωνικών ομάδων της πόλης μας με απώτερο στόχο να αποτελέσει ένα ανοικτό forum συζήτησης και δημιουργικής έκφρασης. 
Τέλος, ο σταθμός θα αποτελέσει και βασικό εργαλείο τουριστικής προβολής της Αθήνας.