Wastelands – τα τραγούδια της εβδομάδας

Wastelands – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μέσα σε τοπία ερήμωσης η μουσική εξακολουθεί να εμπνέει και να εμπνέεται. Οι Linkin Park επιστρέφουν, οι Royksopp φτιάχνουν ένα νέο μίνι άλμπουμ παρέα με την Robyn, ο Kokane επαναδραστηριοποιείται για να σκαρώσει ένα από τα καλύτερα ραπ των τελευταίων, αρκετών, ετών κι ο κόσμος εξακολουθεί να χορεύει… 

02 Ιουνίου 2014Linkin Park – Wastelands
16 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το έκτο άλμπουμ των Linkin Park, που όταν ξεκινούσαν στις αρχές του 2000 είχαν κάνει όλο τον μουσικό κόσμο να μιλάει για την ελπίδα του rock. Τελικώς, μάλλον δεν ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό, αλλά δεν έπαψαν να είναι ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα τα τελευταία 15 χρόνια. Το The Hunting Party που θα φιλοξενεί τους Tom Morello και Daron Malakian (System of a Down) μας έχει ήδη χαρίσει δύο τραγούδια κι αυτό είναι το τρίτο.


 
The Family Rain - You Should Be Glad You've Got a Man
Σπανίως μία οικογενειακή μπάντα προσφέρει κάτι συναρπαστικό, αλλά τα τρία αδέλφια William, Ollie και Timothy Walter από το Bath καταφέρνουν να ξεφύγουν από την ετικέτα της family affair παρά το όνομά τους. Στις 28 Ιουλίου θα κυκλοφορήσουν ένα ΕΡ με τέσσερις συνθέσεις από όπου «ψαρέψαμε» το You Should Be Glad You've Got A Man. Περισσότερο βρετανική ποπ ,και λιγότερο blues αυτή τη φορά.


 
Disclosure & The Friend Within– The Mechanism
Μιας κι είμαστε στη Βρεττανία ας επισκεφθούμε και τα κλαμπ της. Το Settle ήταν το καλύτερο dance άλμπουμ της περυσινής χρονιάς και οι Disclosure μπορούν να θεωρούνται οι βασιλιάδες της σκηνής. Το The Mechanism ήταν μία σύνθεση συνεργασίας με τους The Friend Within και τώρα απέκτησε και ένα πολύ ξεχωριστό βίντεο animation. Απολαύστε το.


 
Jokers of the Scene - This Is Newsbeat
Το καναδέζικο ντουέτο των Linus Booth (DJ Booth) και Chris Macintyre (Chameleonic) ξεκίνησαν δισκογραφικά το 2008 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει οκτώ EP. To This Is Newsbeat είναι το τελευταίο τους δημιούργημα. Ατμοσφαιρική, σχεδόν κινηματογραφικής αντίληψης techno με έντονες επιρροές από τα 90s.


 
Röyksopp & Robyn - Do It Again (Moullinex Remix)
Η Σκανδιναβία, πάλι, εξακολουθεί να μας τροφοδοτεί με πολλά ενδιαφέροντα ονόματα κι οι Νορβηγοί Royksopp δικαιούνται να μας κοιτάζουν από την κορυφή της ευρωπαϊκής electronic. Μετά τις πολυποίκιλες μουσικές τους περιπέτειες από το 1998, αποφασίζουν να συνεργαστούν με την Robyn για ένα μίνι άλμπουμ electro pop. Το αποτέλεσμα αρκετά ενδιαφέρον.


 
EMA – Drown
Η Erika M. Anderson ή EMA είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις κοριτσιών που κατακλύζουν τα τελευταία χρόνια τα μουσικά πράγματα έχοντας πάντοτε δίπλα τους τον χαρακτηρισμό “singer-songwriter”.  Όμως, μαζί της δεν μπορεί κανείς να σταματήσει απλώς σε αυτό αφού μετά από δύο εξαιρετικά άλμπουμ επέστρεψε πριν λίγες ημέρες με το τρίτο The Future's Void, που είναι ένα από τα καλύτερα ακούσματα του πρώτου εξαμήνου για το 2014. Το Drown, μία περίεργη και ηλεκτρονική κατά βάση σύνθεση δεν θα το βρείτε παρά μόνο στο Internet.


 
Blanco & Husalah & Kokane ft. The Jacka, Boo Banga - Grief and His Due
Ο πάλαι ποτέ συνεργάτης του DR. Dre, επιστρέφει με ένα εξαιρετικό EP υπό τον τίτλο Tortoise and the Hare με τις συνεργασίες των Blanco και Husalah. Πρώτο δείγμα το εξαιρετικό (και ένα από τα καλύτερα rap τραγούδια που έχουμε ακούσει φέτος) Grief and His Due


 
Mariah Carey feat. Mary J. Blige - It's a Wrap ( Me. I Am Mariah... )
Η Mariah Carey είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες φωνές που έβγαλε η αμερικανική ποπ τις τελευταίες δεκαετίες και παρότι δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με σούπερ σταρ της βιομηχανίας μία συνεργασία της με την εξαιρετική Mary J. Blige (την καλύτερη μαύρη τραγουδίστρια σήμερα) δεν μπορεί να μην τραβήξει την προσοχή.


 
Nadus - Sharpe James
O 22χρονος Nadus από το Newark αφιερώνει μία κινηματογραφικής ατμόσφαιρας σύνθεση από το νέο του ΕΡ στον φυλακισμένο για απάτες πρώην δήμαρχο της γενέτειράς του. Τα φωνητικά λειτουργούν σαν όργανα επάνω σε ένα ηλεκτρονικό χαλί χρωματισμένο από πιάνο.


 
Ought - More Than Any Other Day
Να κι ένα άλμπουμ που είχε διαφύγει της προσοχής και γνώρισα χάρη στο ΝΜΕ (κάτι που πολύ σπάνια συμβαίνει, σας διαβεβαιώ), που το συμπεριέλαβε σε ένα αφιέρωμά του με 40 ξεχωριστά άλμπουμ του πρώτου εξαμήνου του 2014. Ποιος είπε ότι οι ροκ κιθάρες δεν μπορούν να είναι και χορευτικές; Εδώ θα βρείτε και ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι τους, που κόπηκε από το ντεμπούτο τους του περασμένου μήνα.