Onairομαζώματα - Onairοσκορπίσματα 08.03.09

Onairομαζώματα - Onairοσκορπίσματα 08.03.09
Ακολουθήστε μας στο Google news

Φωνές, ακούω φωνές...     Όχι, δεν είμαι η Ζαν Ντ’ Αρκ, αλλά ακούω από πολύ κόσμο ότι η κα Γιάννα Αγγελοπούλου θέλει έντονα να αγοράσει και τον Alpha News 98,9. Ναι, ε;

08 Μαρτίου 2009


Η νέα στήλη του Σπύρου Σεραφείμ στο e-tetRadio

Φωνές, ακούω φωνές...

Όχι, δεν είμαι η Ζαν Ντ’ Αρκ, αλλά ακούω από πολύ κόσμο ότι η κα Γιάννα Αγγελοπούλου θέλει έντονα να αγοράσει και τον Alpha News 98,9. Ναι, ε;

Παρεμπιπτόντως, γιατί όλοι κόπτονται – και δικαίως – για την τύχη του τηλεοπτικού  Alpha και κανείς δεν κάνει λόγο για το ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha; Τέτοια απαξίωση πια;

Το ΕΣΡ, (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) έδωσε στη δημοσιότητα τις μετοχικές συνθέσεις όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας. Η λίστα, θα υποβληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μαζί με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της ανεξάρτητης αρχής. Μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού ο κ. Κώστας Γκιουλέκας έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα «ραδιόφωνο». Να γνωρίζετε, λοιπόν, ότι ο νέος ραδιοφωνικός χάρτης συχνοτήτων, ανά νομό της χώρας κιόλας, έχει καταρτιστεί και υπάρχει η θέληση και η βούληση να προχωρήσει το μείζον θέμα που λέγεται «αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών». Όλα θα ξεκινήσουν από τους σταθμούς της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και έπειτα θα ακολουθήσουν και οι λοιποί σταθμοί.

Γιατί πρέπει να μας απασχολούν οι ειδήσεις που λένε κάποιοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί στο πλαίσιο «νέα και περίεργα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο»; Ποσώς με απασχολεί όταν είμαι στην κίνηση να μάθω για κάποιον τύπο στην Αυστραλία που «οδηγούσε με μια κόμπρα στο αυτοκίνητό του»...

Το Mad Radio 106,2 κάθε Κυριακή 16.00-19.00 έχει «ραντεβού» με τους fans του στα Starbucks για καφεδάκι και μουσικές. Το όλο εγχείρημα έχει μεγάλη ανταπόκριση.

Στη Μόσχα με τον Λάμψη 92,3 θα ταξιδέψουν τον Μάιο δύο ακροατές του σταθμού, για τον 54ο Διαγωνισμό της Eurovision, όπου μαζί με την Κατερίνα Αθανασίου και τον Δημήτρη Ψεματίκα, θα παρακολουθήσουν τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό.
Μπορεί να μη με ενδιαφέρει ο... θεσμός, αλλά υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται.

Ο John Greek 88,6 εκπέμπει ζωντανά – μέσω του studio που έχει στήσει εκεί – από το Odeon Starcity. Κάθε Πέμπτη 20.00-23.00 στο studio σάς περιμένει η Φαίδρα (σ.σ. κάθε Πέμπτη ξεκινά η νέα κινηματογραφική εβδομάδα), ενώ κάθε Σάββατο 19.00-21.00 ραδιοφωνικά δίδυμα εναλλάσσονται στο studio.

Ο Love Radio 97,5 - σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Νίκαιας - σας καλούν να δώσετε αίμα και να χαρίσετε ζωή. Δευτέρα 30 Μαρτίου, στα studio του Love Radio 97,5 (Δήμητρος 31, Ταύρος), από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Μπράβο, ωραία προσπάθεια για το σταθμό που ανεβαίνει διαρκώς στις μετρήσεις ακροαματικότητας.

Τι έχουν πάθει όλοι και χαρίζουν αυτοκίνητα; Μετά τις κυριακάτικες εφημερίδες, αυτοκίνητο, αφού ήδη αναφέρθηκα στο Love, μπορείτε να κερδίσετε κι από τους 97,5. Ένα ολοκαίνουριο Hyundai Getz, αξίας 11.000€. Η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη 9 Απριλίου στην εκπομπή της Μαργαρίτας Δρούτσα και του ακούραστου Τάσου Τρύφωνος, 4 με 7 το απόγευμα.

Την Κυριακή 15/3 από τις 19.00 έως τις 20.00, ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα είναι καλεσμένος στον Hijack 96.6, στην εκπομπή Guest Room του Γιάννη Κουλουκάκου. 

Με ενδιαφέρον είδα τα Ratings του E-Radio για το 2008. Ο  Ρυθμός 94,9 στον οποίο ηγείται ένας άλλος δραστήριος, ο Μάκης Πουνέντης, τερμάτισε στην πρώτη θέση της ακρόασης μέσω Internet. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το ράδιο Σφαίρα, ενώ στην 5η θέση ο Kiss Fm 92,9, στην 6η ο Best 92,6 και στην 7η ο Diesi 101,3.
Μεγάλη μερίδα των επισκεπτών του E-Radio, επιλέγει να ακούσει ένα καθαρά διαδικτυακό σταθμό, που δεν εκπέμπει δηλαδή καθόλου στα fm. Στους πρώτους 15 σταθμούς περιλαμβάνονται 3 σταθμοί: οι Arion Radio, Erotas Radio και ο Athens Party.

Πού βρισκόταν ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος, ο 267, την Κυριακή 8 Μαρτίου; Στα decks του Rich Café στη Γλυφάδα και τα έσπασε όλα!

Υπάρχει εκπομπή στο ελληνικό ραδιόφωνο που να έχει χορηγό, σπόνσορα, ντε, τον... ΟΑΕΔ; Εάν η απάντηση είναι καταφατική, θέλω τώρα εκπομπή, με χορηγό την Ελληνική Βουλή!

Στις 20.30, το Σάββατο 28 Μαρτίου, οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο καλούμαστε να σβήσουμε τα φώτα μας για μία ώρα – στην Ώρα της Γης, για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Είναι μια κίνηση που υποστηρίζει και ο RED 96,3.

Προς μουσικούς διευθυντές: Αν ακούσω για άλλη μια φορά το Just Dance της Lady Gaga, νομίζω ότι θα βγάλω καντήλες. Η ξανθιά έχει κι άλλο τραγούδι που τα... σπάει, το Poker face. Φύγετε λίγο από τη λογική του Music Control, είναι βαρετό να ακούς τα ίδια και ίδια, φτιάξτε μόνοι σας νέες επιτυχίες, προτείνετε μουσικές. Αυτό το κάνει ήδη ο Νίκος Μυλωνάς στον Orange 93,2 και έχει αποτέλεσμα. Το ίδιο και ο Γρηγόρης Χριστοδούλου στο Vfm 88,3.

Το ακούσαμε το Σάββατο 7 Μαρτίου, στον Kiss Fm 92,9: Η Katy Perry έκανε εμετό στα παρασκήνια των Brit Awards – που μετέδωσε ο σταθμός - αμέσως μετά την παραλαβή του βραβείου της. 
 
Για τον ιστορικό σταθμό Flash και για την εξαγορά του από το δίδυμο Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη της εταιρείας Alapis ΑΕΒΕ, τα μάθατε. Πολλοί βγήκαν και έγραψαν ότι θα δούμε στην μπάντα ένα νέο, μουσικό σταθμό. Ας είμαστε λίγο σοβαροί. Η άδεια λειτουργίας του είναι για ενημερωτικό σταθμό.

Είναι αλήθεια ότι ο Νίκος Μάνεσης σκέφτεται – μετά το καλοκαίρι – να πάει προς Real Fm μεριά; Κι αυτό δεν το γράφουμε μόνο επειδή εθεάθη, την προηγούμενη Τετάρτη στα γραφεία του Alter. Για καφέ είχε πάει, μόνο...

Επικοινωνήστε με τη στήλη, εδώ: [email protected]