Some winters – τα τραγούδια της εβδομάδας

Some winters – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σα νωρίς να χειμώνιασε φέτος κι η μελαγχολία μπλέκεται μέσα σε νοσταλγικούς ήχους με ένα κομψοτέχνημα της Marianne Faithfull και του Nick Cave, αλλά και την Weyes Blood να τραγουδά τον χειμώνα σα να ήταν άνοιξη ενώ οι υπερήλικες Who βγάζουν τη γλώσσα στους Daft Punk και τη γενιά τους. 

29 Σεπτεμβρίου 2014Marianne Faithfull - Late Victorian Holocaust
Για τη νέα δουλειά της Marianne Faithfull σας είχα πει προ λίγων εβδομάδων, μα ακόμα δεν είχα ακούσει ολόκληρο το Give My Love To London. Και δεν είχα ακούσει το τραγούδι που της πρόσφερε ο Nick Cave (μετά τα τρία που της είχε γράψει το 2005 για το Before The Poison). Κι αυτό το τραγούδι από μόνο του θα μπορούσε να είναι ο λόγος για να αγοράσεις τη νέα της δουλειά. Η Marianne με την αργόσυρτη ερμηνεία της και τη συνοδεία του πιάνου και του βιολιού σε τραβάει στην περιπετειώδη ζωή της. Συνταρακτικό!


 
Weyes Blood - Some Winters
Η Weyes Blood (ή Natalie Mering) από την άλλη, περισσότερο λυρική μα εξίσου ατμοσφαιρική αφηγείται με την αιθέρια φωνή της μία ιστορία χωρισμού και ερωτικής απόγνωσης με το πιάνο της να χρωματίζει μοναδικά τους λυγμούς της.


 
Einar Stray Orchestra - Pockets Full Of Holes
Λίγο πιο αλέγκροι, παρότι τραγουδούν για κενά, οι νορβηγοί Einar Stray Orchestra θα μπορούσαν να γίνουν οι ευρωπαίοι Arcade Fire με τις συναρπαστικές ενορχηστρώσεις τους και το μελαγχολικό ύφος τους. Το δεύτερο άλμπουμ τους με τον ευφυή τίτλο «Politricks» κυκλοφόρησε το καλοκαίρι μα τώρα έφτασε στα χέρια μου και το προτείνω ανεπιφύλακτα.


 
The Who - Be Lucky
Κι ανάμεσα στους μελαγχολικούς πιτσιρικάδες να ‘σου και οι υπερήλικες του ροκ. Οι Who γιορτάζουν τα 50 χρόνια τους με μία συλλογή 50 τραγουδιών. Ανάμεσά τους και το ολόφρεσκο (όσο ειρωνικό και οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό για μία παρέα 60-70άρηδων) "Be Lucky" που καταπιάνεται ελαφρώς φλεγματικά με τους Daft Punk.


 
Carl Barat And The Jackals - Glory Days
Ο πιο ήσυχος Libertine, Carl Barât, αφήνει τον junkie της δημοσιότητας Pete Doherty για να ζήσει το δικό του τυχερό όνειρο τραγουδώντας για ένδοξες μέρες με το νέο του γκρουπ, τους Jackals. Το άτιτλο ακόμα άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσει με την ετικέτα της Cooking Vinyl .


 
Weezer - Lonely Girl
Κάπου ανάμεσα στη νεότητα του Barat και την ωριμότητα των Who, οι παλιόφιλοί μας Weezer ανέβασαν στο Internet ένα ακόμα νέο τραγούδι από το άλμπουμ τους με τον αισιόδοξο τίτλο, Everything Will Be Alright in the End, το οποίο κυκλοφορεί 7 Οκτωβρίου.


 
Tweedy – Low Key
Ο εγκεφαλικός και ελαφρώς αντικοινωνικός Jeff Tweedy των Wilco αποφασίζει να παίξει μουσική με τον γιο του και το σχήμα δεν θα μπορούσε παρά να ονομάζεται Tweedy. Οικογενειακή υπόθεση, αλλά το βίντεο φιλοξενεί ένα σωρό κόσμο περισσότερο ή λιγότερο γνωστό. John Hodgman, Michael Shannon, Chance the Rapper, Conan O'Brien, Andy Richter, Mavis Staples, Steve Albini, Glenn Kotche είναι μερικοί από τους διακεκριμένους καλεσμένους της οικογένειας.


 
Curtis Harding - Keep On Shining
Συγκρατήστε αυτό το όνομα. Ο Curtis Harding από την βίαιη Ατλάντα των ΗΠΑ κυκλοφορεί το ντεμπούτο του με μία soul που παρότι φέρει την ταμπέλα neo-soul κουβαλά μαζί της όλη την κληρονομιά της soul των 60s-70s. Νοσταλγικό, ερωτικό και ιδιαίτερο.


 
Mary J. Blige - Whole Damn Year
Και μιας και μπήκαμε στα χωράφια της μαύρης μουσικής ας συναντήσουμε και την καλύτερη ίσως γυναικεία φωνή των τελευταίων δεκαετιών. Η Mary J. Blige κυκλοφόρησε μόλις το πρώτο single από το άλμπουμ της The London Sessions, που αναμένεται.


 
Garnier - ENCHANTé
Ο γάλλος DJ και παραγωγός Laurent Garnier, κλείνει ρυθμικά τη λίστα νέων κυκλοφοριών της εβδομάδας με τη νέα του δουλειά που κινείται στο χώρο της underground. Ο παλιός είν’ αλλιώς και οι μνήμες από το Hacienda αναβιώνουν.