Αποσύρεται τελικά η τροπολογία που καταργούσε την αυτοδιαχείριση

Αποσύρεται τελικά η τροπολογία που καταργούσε την αυτοδιαχείριση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά την κατακραυγή για την καταιγίδα από τροπολογίες το διήμερο αυτό, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει τις πιο... ανώδυνες. 

21 Δεκεμβρίου 2014
Και μία από αυτές είναι και η τροπολογία για την αυτοδιαχείριση στα ραδιόφωνα. Προφανώς δεν τους ενδιέφερε και τόσο, άλλη σημασία έχουν τα δάση λόγου χάριν και άλλη -μικρότερη- τα ραδιοφωνάκια. Σας είπαμε προ ημερών, για την περίφημη τροπολογία που εμμέσως ακύρωνε την αυτοδιαχείριση στα ραδιόφωνα. Εν ολίγοις, καταργούσε μια από τις βασικές προυποθέσεις του νόμου περί αυτοδιαχείρισης των ραδιοφωνικών σταθμών, αυτή που έδινε το δικαίωμα στους απλήρωτους -από 4 μήνες και πάνω- ενός σταθμού, να κάνουν αίτηση στο ΕΣΡ για να αναλάβουν εκείνοι την συχνότητα, μέσα από ένα νέο εταιρικό σχήμα ώστε να προστατεύονται από τους κακοπληρωτές εργοδότες. Η τροπολογία λοιπόν αποσύρθηκε προ ολίγου και δεν θα οδεύσει προς ψήφιση στην βουλή. Έτσι λοιπόν, θα συνεχίσει να υφίσταται ο νόμος που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2013 με τον οποίο δίνεται μια «δεύτερη ευκαιρία» σε χρεωμένα ή πτωχευμένα ραδιόφωνα και, κυρίως, στους εργαζόμενους σε αυτά.

Δεν μπορείτε να πείτε πάντως; Είναι πολύ σοβαρή η κυβέρνηση: φέρνει τροπολογίες που τις αποσύρει τρεις-τέσσερις μέρες μετά.