Διαμαρτύρεσαι. Τον Πορτοσάλτε τον ρώτησες;

Διαμαρτύρεσαι. Τον Πορτοσάλτε τον ρώτησες;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το σκηνικό γνωστό. Εκπομπή Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Βασίλη Αλεξανδρή, ο οποίος καταγγέλλει δικηγόρους από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις της αριστεράς για… βίαιη διακοπή του ΔΣ του Συλλόγου.

30 Ιουνίου 2015Ειρωνεία από τον παρουσιαστή, επιθετικό ύφος από τους συμμετέχοντες στο πάνελ δημοσιογράφους του σταθμού της παραλιακής απέναντι στους «ταραξίες» δικηγόρους και κατανόηση προς τον «αγανακτισμένο» καταγγέλλοντα πρόεδρο του ΔΣΑ.
 
Ο τίτλος «Πρωτοφανής ένταση στο Δικηγορικό Σύλλογο από δικηγόρους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ» παρότι η εικόνα έδειχνε απλώς δικηγόρους να συζητούν έστω και διαφωνώντας.
 
Όλα κυλούν περίεργα ομαλά για την συγκεκριμένη εκπομπή, με χαμηλούς τόνους και πνεύμα διαλόγου με άφθονη συγκατάβαση. Ώσπου, αποφασίζει να παρέμβει ο Άρης Πορτοσάλτε για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους επιτιθέμενος στον εκλεγμένο σύμβουλο του ΔΣ και επικεφαλής της παράταξης της ΡΑΚ, προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βασίλη Παπαστεργίου, εγκαλώντας τον ως ταραξία, αντιδημοκράτη και ακραίο. Τόλμησε να ζητήσει παρέμβαση, βλέπεις.
 
Έξαλλος ο... καλός δημοσιογράφος που οι κακοί συνδικαλιστές δικηγόροι διέκοψαν τη συνεδρίαση του ΔΣ, το οποίο επρόκειτο να αποφασίσει για δημόσια στήριξη του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αυτό για τον Άρη Πορτοσάλτε ήταν απολύτως φυσιολογικό. Όχι, όμως, και η παρακολούθηση από δικηγόρους, της συνεδρίασής τους ούτε βέβαια και η παρέμβασή τους.
 
«Είναι ολοκληρωτισμός», φώναζε ο Άρης. «Με ποιο δικαίωμα είστε εκεί;».
 
Ποσώς τον απασχόλησε η παρατήρηση του κ. Βασίλη Παπαστεργίου ότι οι συνεδριάσεις του ΔΣ είναι δημόσιες, δηλαδή ανοιχτές σε όλους τους δικηγόρους. Ο Άρης είναι ένας δημοκράτης αγωνιστής του ΝΑΙ. Ένας ιππότης του ΝΑΙ (ή του Νι που θα έλεγαν κι οι Monty Python). Κι ο ΣΚΑΪ είναι το κάστρο του.
 
Για την ιστορία, ο κ. Παπαστεργίου μετά βίας κατάφερε να πει μία ολοκληρωμένη πρόταση πάνω από τον ωρυόμενο Άρη και το υπόλοιπο πάνελ.