H «Αθήνα καλεί» το Χαλέπι (Συρία)

H «Αθήνα καλεί» το Χαλέπι (Συρία)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάθε Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ο Περικλής Βασιλόπουλος παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων.

05 Οκτωβρίου 2015
Είναι στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling». Απόψε ο Περικλής Βασιλόπουλος συζητεί με τις Ροζίν Μουχαμέτ και Sylvie Gruszow.
* Η Ροζίν Μουχαμέτ είναι γιατρός (γυναικολόγος), συριακής καταγωγής και ζει με τα δύο παιδιά της και το σύζυγό της τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα. Ύστερα από 5 μήνες σιωπής έμαθε προχθές από το facebook νέα για την αδελφή της Rula που είναι οικονομολόγος και ζει στο Χαλέπι της Συρίας. Μία ζωντανή ανθρώπινη περιγραφή για το πώς κατέρρευσε η μορφωμένη μεσαία τάξη και πώς επιβιώνουν οι απλοί πολίτες της Συρίας σε συνθήκες του πιο άγριου εμφύλιου πολέμου μεταπολεμικά.
* Η Sylvie Gruszow είναι δημοσιογράφος στο Παρίσι, αλλά έρχεται συχνά στην Ελλάδα και μένει στην Πάργα της Ηπείρου. Μιλάει για το πώς φέρεται η γαλλική κοινωνία απέναντι στους πρόσφυγες, για την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για το Περιβάλλον που θα γίνει το Δεκέμβριο στο Παρίσι.
Στη συνέχεια της εκπομπής, από τις 11-12 μ.μ., ο Περικλής Βασιλόπουλος συνομιλεί με τον Ιωάννη Ιωαννίδη, καθηγητή Ιατρικής στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ. Ο διακεκριμένος καθηγητής μιλάει για το ρόλο των Ελλήνων ερευνητών στο παγκόσμιο επιστημονικό στερέωμα, καθώς και για το ρόλο της έρευνας και της τεχνολογίας για την αναγέννηση της χώρας.