Δανεικά παπούτσια στις αφιερώσεις, στα γράμματα, στις αλληγορίες μας...

Δανεικά παπούτσια στις αφιερώσεις, στα γράμματα, στις αλληγορίες μας...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Χριστίνα Μαξούρη περπατά ξανά με τα Δανεικά Παπούτσια της στο ΚΕΤ, για δεύτερη χρονιά. Μετά από πολλά ταξίδια, πολλές συνεργασίες και σίγουρα πολλές αναγνώσεις (!), επανέρχεται με μια ακόμα πιο δυναμική και ώριμη παράσταση, με την προσωπική της υπογραφή.

29 Νοεμβρίου 2015
Όλοι φοράμε συχνά Δανεικά Παπούτσια. Στις αφιερώσεις, στα γράμματα, στην καθημερινότητα, στο λόγο, στις αλληγορίες μας. Και η Χριστίνα μας ταξιδεύει ξανά στον κόσμο της δημιουργίας όπου όλα μπορούν να συνδεθούν και να φτιάξουν διαφορετικές εικόνες και ήχους. Σε κλίμα ιδιαίτερα οικείο –είναι σαν να είμαστε προσκαλεσμένοι σε βραδιά ποίησης στον προσωπικό της χώρο, ειλικρινά- η Χριστίνα Μαξούρη ενώνει ξανά την ποίηση, τη μελωδία και τη θεατρικότητα, με το όνειρο, την ελπίδα και την ενατένιση του κόσμου μέσα από τη ματιά την καλλιτεχνική.
Στίχοι του Ελύτη, ένα γράμμα από την Κορέα, ένας φοίνικας άλα γαλλικά, ο μπαγλαμάς να παίζει «bang bang, my baby shot me down» και αναμνήσεις από ταξίδια. Σε αυτόν τον περίπατο ανάμεσα στη μελωδία, τις γραπτές αράδες κάθε λογής, αλλά και τις απαραίτητες σιωπές, τη συνοδεύουν ο Φώτης Σιώτας και η Σοφία Ευκλείδου. Παρουσιάζετε στον πολυχώρο ΚΕΤ, κάθε Δευτέρα. Μην το χάσετε!

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού