Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2015 #3

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2015 #3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει, στον χώρο του ραδιοφώνου, με την ματιά του e-tetRadio.

26 Δεκεμβρίου 2015
#1 και #2
 
ΙΟΥΛΙΟΣ
 
- Σταματάει, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έναρξή της, η εκπομπή του Αργύρη Ντινόπουλου και του Στάθη στον Real FM. Την θέση της στο καθημερινό 3.30-5 παίρνει εκείνη του Χριστόφορου Ζαραλίκου.
 
- Αναστάτωσης συνέχεια στα ραδιόφωνα, μετά την επιβολή των capital control και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Προγραμματισμένα πάρτι και εκδηλώσεις αναβάλλονται, η Focus-Bari διακόπτει αιφνιδίως τις μετρήσεις ακροαματικότητας, οι ακροατές παραπονιούνται για τις πολιτικές διαφημίσεις που «βομβαρδίζουν» τους ραδιοσταθμούς, ενώ σε αρκετούς από αυτούς παρατηρούνται αποχωρήσεις και πρόωρες άδειες διακοπών.
 
- Κατά της Focus-Bari στρέφεται εκ νέου μέσω twitter, ο διευθυντής του Βήμα 99.5 Βασίλης Χιώτης, αμφισβητώντας την εγκυρότητα των μετρήσεων.
 
- Ενδιαφέρον για την ενοικίαση της συχνότητας του Ξένιου 94.3, μετά από προσφορά που κατατέθηκε, η οποία απορρίφθηκε ως ασύμφορη από τους εργαζόμενους.
 
- Αποχωρήσεων... το ανάγνωσμα. Εκτός Red 96.3, έξι μόλις μήνες μετά την πρώτη της εκπομπή, η Κλαούντια Μάτολα. Αποχωρεί από τον Republic 100.3 ο διευθυντής του, Επαμεινώνδας Κυπαρισσάκης, μετά από διαφωνίες με την διοίκηση του σταθμού, ενώ γράφεται το τέλος της συνεργασίας μεταξύ του Μέντα 88 και της Μαργαρίτας Μυτιληναίου.
 
- Κατά του Χρήστου Θηβαίου πληθώρα ραδιοφωνικών παραγωγών, μετά τις δηλώσεις του περί «αντιπαραγωγικότητας» που ξεσήκωσαν αντιδράσεις.
 
- Ολοκληρώνεται η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών του Pepper 96.6, από τον Ανδρέα Γιαννίκο στην Διαπασών Α.Ε., που κατέχει πλέον το 100% του σταθμού.
 
- Στο σφυρί ο VFM 88.3 έναντι 600.000 ευρώ, μετά την απόφαση-ανατροπή από το ΕΣΡ, που επιστρέφει την άδεια του σταθμού στην πτωχευμένη εταιρία του. Με προηγούμενη απόφασή της, η ανεξάρτητη αρχή αφαίρεσε την άδεια από τον VFM τον Ιανουάριο.
 
- Αλλαγή έδρας για τον Sport24 Radio 103.3, ο οποίος φεύγει από τις εγκαταστάσεις του πρώην Sentra στην Μεταμόρφωση, και μετακομίζει στα νέα γραφεία της 24 Media, στην οδό Συγγρού.
 
 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
 
- Ποινική δίωξη για κακούργημα σε παλαιότερα μέλη του ΔΣ του Αθήνα 9.84, για υπεξαίρεση συνολικά 35 εκατομμυρίων από την Δ.Ε.Ρ.Α.
 
- Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει η αδειοδότηση και των ραδιοφωνικών σταθμών, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.
 
- Μετακομίζει μετά από 19 χρόνια ο Σπορ FM 94.6. Φεύγοντας από τα στούντιο της Δαβάκη 58 προς Μοσχάτο μεριά.
 
- Επαναλειτουργεί σταδιακά ο 88μισό (88.5) της Θεσσαλονίκης, μετά από αρκετούς μήνες απουσίας, παίζοντας πιλοτικά μόνο μουσικό πρόγραμμα.
 
- Βαγγέλης Περρής και Ηλίας Μπενέτος, τα νέα πρόσωπα στο πρόγραμμα του Μέντα 88. Ο μεν πρώτος αναλαμβάνει το πρωινό 7-10, ενώ ο δεύτερος επιστρέφει στην συχνότητα και την μεσημεριανή ζώνη.
 
- Ενδιαφέρον για την απόκτηση του αυτοδιαχειριζόμενου Nitro 102.5, από τον Φίλιππο Βρυώνη και το Ε TV. Οι συζητήσεις όμως ναυαγούν, λίγες μέρες αργότερα.
 
- Ενημερωτικό ραδιόφωνο στα σκαριά, από το Action24 και τον Διονύση Παναγιωτάκη, ο οποίος συζητά με τον Παναγιώτη Κωστάκη για την εξαγορά του Hot FM 104.6.
 
- Επιστροφές και ανακατατάξεις στην Θεσσαλονίκη. Ο 9,58 της ΕΡΤ3 επαναλειτουργεί αυτόνομος και με 24ωρο πρόγραμμα, ενώ στην συχνότητα του ραδιοφώνου της ΔΕΘ τίθεται σε λειτουργία με πλήρες ενημερωτικό πρόγραμμα το Πρακτορείο 104.9, του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
- «Μεταγραφές» στα FM. Στον Σκάι 100.3 με δική του εκπομπή ο Τάκης Χατζής, στον Pepper 96.6 τα απογεύματα η Κλαούντια Μάτολα, στον Sfera 102.2 μαζί με την Γιώτα Τσιμπρικίδου ο Μάκης Πουνέντης.

 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
 
- «Μεταγραφών» και αλλαγών, συνέχεια. Στο πρωινό του Λάμψη 92.3 ο Γιώργος Λιάγκας. «Τράμπα» μεταξύ απογευματινής και πρωινής ζώνης στον Ρυθμό 94.9, με τους Δημήτρη Ουγγαρέζο, Stam Din Dan Done και την Μαίρη Αργυριάδου να επιστρέφουν στο πρωινό πρόγραμμα, και την Κατερίνα Ζαρίφη να πηγαίνει ξανά τα απογεύματα. Η Κατερίνα Ακριβοπούλου αναλαμβάνει το ενημερωτικό magazino του Alpha 98.9, αποχωρώντας από εκείνο του Real FM και την εκπομπή που είχε με τον Νίκο Μπογιόπουλο.

- Εκτός του ραδιοφώνου του Alpha ο Κώστας Γιαννακίδης, και αντιστοίχως από τον Sfera 102.2 η Ράνια Κωστάκη, που αναλαμβάνει διευθυντικά καθήκοντα στον Ρυθμό 94.9. Στο δυναμικό του Βήμα 99.5 οι Χρήστος Μαχαίρας (στο magazino) και η Μαργαρίτα Μυτιληναίου (5-6 το απόγευμα).

- Στο G-Radio του Νίκου Γκαραβέλα ξεκινούν εκπομπές ο Χρήστος Δάντης και η Πέγκυ Τρικαλιώτη, στο 7-10 του Mad Radio 106.2 οι Γιώργος Μανίκας και Στέλιος Χανταμπάκης, στο Up Radio 88.6 η Άννα Αναστασίου και η Βάσω Βλαχοπούλου και στο πρωινό του Easy 97.2 οι Δημήτρης Κωνσταντάρας και Μαρία Φραγκάκη.
 
- Στα σκαριά ο Ελληνικός 93.2, με τα νέα του στούντιο στην Κηφισίας να ετοιμάζονται και τους Χατζηνικολάου-Κουρή να κατοχυρώνουν τον δ.τ. «Ελληνικός FM».
 
- «Εμπλοκή» στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ και το σχεδιαζόμενο νέο πρόγραμμά τους, μετά από αίτημα του Προκόπη Δούκα, παραγωγού του Kosmos, να μην αλλάξει η ώρα της εκπομπής του.
 
- Σε συζητήσεις (και) με την Athens Voice, οι εργαζόμενοι-ιδιοκτήτες του Nitro 102.5.
 
- Την νυχτερινή ζώνη του Galaxy 92, εντάσσει στο πρόγραμμά του ο Love 97.5, με τον Βασίλη Ιωάννου να αναλαμβάνει το βραδινό 10-1.
 
- Την παραίτησή του από τον Μελωδία 99.2, υποβάλλει ο μέχρι τότε διευθυντής του, Νίκος Νικολακόπουλος, με σκοπό να αναλάβει τα ηνία του Ελληνικού 93.2. Την θέση του στο ραδιόφωνο του Γιάννη Αλαφούζου, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βραχνός.
 
- Πρεμιέρα με 40 παραγωγούς για το πρόγραμμα του Join Radio, υπό την καθοδήγηση (μόνο) της Αφροδίτης Σημίτη, μετά την αποχώρηση από το εγχείρημα της Άννας Αναστασίου.
 
- Ολυμπιακός εναντίον Σπορ FM 94.6, με αφορμή τις μεταδόσεις από το στάδιο Καραϊσκάκης. Η πειραιώτικη ΠΑΕ κατηγορεί τον σταθμό για μεταδώσεις αγώνων από τις κερκίδες, χωρίς την άδειά της, ενώ από την άλλη ο ραδιοσταθμός καταγγέλει την ομάδα για παράνομο ξήλωμα των εγκαταστάσεών του στα θεωρεία του γηπέδου.
 
- Διακόπτεται προσωρινά η εκπομπή της ERTopen στους 106.7, μετά την επέμβαση της ΕΕΤΤ στο κ.ε. στα Τουρκοβούνια και την σύλληψη μεταξύ άλλων του Αντώνη Καλφαγιάννη της ΠΟΣΠΕΡΤ.
 
- «Κόβεται» μετά από μόλις μια εκπομπή, το ένθετο του Γιώργου Μητσικώστα στον Βήμα 99.5.
 
- Δελτία ειδήσεων και στην αραβική γλώσσα από τον Αθήνα 9.84, με σκοπό την ενημέρωση των προσφύγων.
 
- Νέο και προεκλογικό πρόγραμμα από τον αυτοδιαχειριζόμενο Flash 96, για την καινούρια σεζόν. Σε παρόμοιο μοτίβο ο Up Radio 88.6, που εντάσσει εκ νέου εκπομπές στο δικό του πρόγραμμα, και ο Sport24 Radio 103.3, με νέες ζώνες και εκπομπές.
 
- Σε 24ωρη απεργία οι ηχολήπτες του Βήμα 99.5, λόγω ανεξόφλητων οφειλών από τον ΔΟΛ.
 
- Διεθνής διάκριση για το Τρίτο Πρόγραμμα. Η εκπομπή της Άννας Σακαλή με την ραδιοφωνική μεταφορά του «Ξεπεσμένου Δερβίση», του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, βραβεύεται από την Διεθνή Ραδιοφωνική και Τηλεοπτική Ένωσης URTI», ανάμεσα σε συμμετοχές 28 χωρών.
 
- Ανακατατάξεις στον Kiss 92.9. Στο πρωινό 7-10 ο Άκης Αναστασιάδης παίρνει την θέση της Ελένης Μανουσάκη, στο πλευρό της Κικής Μηλίδου, ενώ επιστρέφει στο πρωινό πρόγραμμα ο Ηλίας Ξυνόπουλος, αντί της Χριστίνας Γιαννοπούλου.