Τα τραγούδια της εβδομάδας 4 – 10/4

Τα τραγούδια της εβδομάδας 4 – 10/4
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα νέα hype εύκολα κατασκευάζονται από τον διεθνή μουσικό Τύπο κι άλλο τόσο εύκολα χάνονται. Ο Moses Sumney δεν δείχνει να είναι ένα από αυτά, ενώ οι Olga Bell, Royal Blood και Psychic Ills μας υπόσχονται μία συναρπαστική συνέχεια για τη χρονιά που μόλις πέρασε στο δεύτερο τρίμηνό της.

04 Απριλίου 2016Τραγούδι της εβδομάδας

Moses Sumney - Everlasting Sigh
O Moses Sumney θα είναι ίσως ένα από τα πρόσωπα της νέας χρονιάς αν, τελικώς, αποφασίσει να κυκλοφορήσει επιτέλους το πρώτο άλμπουμ του αφού ήδη έχει κερδίσει μεγάλο κομμάτι του παγκόσμιου μουσικού Τύπου, αλλά και του κοινού με τις ώς τώρα σκόρπιες κυκλοφορίες του (ένα EP και μερικά singles στο διαδίκτυο).
Αμερικανός, με καταγωγή από την Γκάνα, κάτοικος Λος Αντζελες όπου βρέθηκε για τις σπουδές του και φίλος με τους TV On The Radio (οι πρώτες του ηχογραφήσεις έγιναν σε ένα τετρακάναλο που του χάρισε ο Dave Sitek) δείχνει αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά και όχι βιαστικά. Κάπως έτσι, βρέθηκε στην Terrible Records του Chris Taylor των Grizzly Bear. Πρόσφατα το Pitchfork τον συμπεριέλαβε στα 27 ονόματα των οποίων τα άλμπουμ περιμένουμε εναγωνίως μέσα στο 2016 ενώ το Spin τον χαρακτήρισε “soul-folk warrior”.
Το νέο του τραγούδι, χαρακτηρίζεται κι αυτό από την ιδιαίτερη και γλυκιά φωνή του που σε κάποιες στιγμές θυμίζει και λίγο Marvin Gaye.



White Lung - Kiss Me When I Bleed
Οι White Lung κλείνουν φέτος την πρώτη τους δεκαετία και το τέταρτο άλμπουμ τους, Paradise, μάλλον θα είναι αντάξιο δώρο γενεθλίων αν κρίνουμε από τα πρώτα δείγματα.


 
Royal Blood - Where Are you Now?
Οι Royal Blood, πάλι, φρέσκοι, ετοιμάζονται για το δεύτερο και δυσκολότερο βήμα στην δισκογραφία κι η επιτυχία κρίνεται δεδομένη αφού το πρώτο τους κιόλας νέο τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο soundtrack της περίφημης σειράς Vinyl των Mick Jagger και Martin Scorsese, που χαλάει ήδη κόσμο. Θα μπορούσες να τους χαρακτηρίσεις τους βρετανούς Black Keys με τον Jack White στην κιθάρα.


 
Minor Victories - A Hundred Ropes
Κι από τους πρωτάρηδες Royal Blood στους Minor Victories, μία alternative σούπερ μπάντα αποτελούμενη από μέλη των Slowdive, Mogwai, Editors και Hand Held Cine Club. Το ντεμπούτο τους αναμένεται για τον Ιούνιο και ήδη μας έχουν προσφέρει δύο ταινίες μικρού μήκους και αυτό εδώ το τραγούδι.


 
Kino Kimino - Passion
Ακόμα παλαιότερες καραβάνες στον alternative ήχο οι Kino Kimino, ένα πρότζεκτ της τραγουδίστριας Kim Talon (Eagle & Talon, JAN) και των ex- Sonic Youth, γνωστών και μη εξαιρετέων κυρίων Lee Ranaldo και Steve Shelley. Το κουαρτέτο συμπληρώνεται από την μπασίστρια Melinda Holm.


 
Leon Vynehall – Blush
Κι ας αφήσουμε τις κιθάρες στη γωνία για να επισκεφθούμε τον Leon Vynehall, ένα από τα σημαντικά νέα ονόματα της house σκηνής που εδώ ηχογραφεί μία άκρως ατμοσφαιρική σύνθεση εμπνευσμένη από ένα ντοκιμαντέρ για πουλιά του National Geographic.


 
Olga Bell – Randomness
Σε ένα διαφορετικό σύμπαν η αμερικανορωσίδα Olga Bell ετοιμάζεται για την πρώτη ολοκληρωμένη προσωπική της κυκλοφορία έπειτα από τις συνεργασίες της με τους Chairlift, τους Dirty Projectors και τους Gunnar Olsen και Jason Nazary (Bell).


 
Cassius –Go Up (Feat. Cat Power & Pharrell)
Μένουμε στην house σκηνή κι από την Αμερική πάμε στην Γαλλία να συναντήσουμε το ντουέτο των Cassius που φέρνουν κοντά ένα παράταιρο ζευγάρι. Την Cat Power (κάνει φωνητικά σε τρεις συνθέσεις) και τον Pharrell.


 
YG & Nipsey Hussle – FDT
Και πίσω στις ΗΠΑ όπου ο Ντόναλντ Τραμπ κλέβει την παράσταση αρνητικά με την προεκλογική του εκστρατεία και οι δύο ράπερ της δυτικής ακτής του απαντούν με τον καλύτερο τρόπο: fuck Donald Trump ή FDT για να μη μας κόψει κι η λογοκρισία. Απολαυστικοί, επιθετικοί και καυστικοί.


 
Psychic Ills featuring Hope Sandoval - I Don’t Mind
Οι Psychic Ills από το Μπρούκλιν, χαμηλώνουν τους τόνους και μας ταξιδεύουν αρκετά χρόνια πίσω με τον ήχο τους, ένα psych-garage συνδυασμένο με country και την καθοριστική συμμετοχή στα φωνητικά της αγαπημένης μας Hope Sandoval.