Από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στους Planet Of Zeus, ούτε καν 1.100 χιλιόμετρα δρόμος

Από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στους Planet Of Zeus, ούτε καν 1.100 χιλιόμετρα δρόμος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λοιπόν, φορτώνω αυτοκίνητο, παίρνω cd, βιβλία και όσα απαραίτητα χρειάζονται ακόμα και ξεκινάμε Τετάρτη πρωί-πρωί. Πρώτος προορισμός το River Party στο Νεστόριο της Καστοριάς.

02 Αυγούστου 2016
Και από εκεί, συνέχεια, ταξιδεύοντας στη Δυτική Ελλάδα, πάω Κεφαλλονιά, για το Saristra Festival. Όχι από την πρώτη μέρα όμως, θα δω Αγγελάκα στο River, μη τον έχω ξανά και στην Κεφαλλονιά αμέσως μετά (εδώ που τα λέμε δεν αντέχονται δύο μέρες συνεχόμενες με Αγγελάκα). 
 
Είναι ωραίος ο συναυλιακός τουρισμός, προσωπικά μου αρέσει πολύ, ειδικά στο εξωτερικό. Αλλά κι εδώ, καλοκαίρι σε διάφορα μέρη σε όλη τη χώρα. Βλέπεις κάποιες συναυλίες, κάνεις και μικρές διακοπές. Άρτι αφιχθείς από Φολέγανδρο λοιπόν για ένα τζαζ φεστιβάλ που είχε εκεί, ετοιμάζω μπαγκάζια για Δυτική Μακεδονία και Ιόνιο.
 
Το River Party πρέπει να είναι (είναι σίγουρα, δηλαδή) το καλύτερο και πιο οργανωμένο κατασκηνωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα. Έχω πάει κάμποσες φορές αν και δεν είναι το στυλ μου οι μουσικές του. Οχι φυσικά πως δεν μου αρέσει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν θα έκανα και 500 χιλιόμετρα για να τον δω (ούτε στον Βύρωνα δεν πήγα εδώ που τα λέμε). Όμως το River αξίζει ως φάση, από μόνο του. Και έχει και καλά ονόματα στο line up του, πολύ καλά δηλαδή.
 
Και μετά Saristra, φεύγω για Κεφαλλονιά. Φώτης Βαλάτος rules και φέτος έχουμε και Παύλο και Planet Of Zeus και Μόνικα και πολλά ακόμα. Λένε πως ο χώρος που γίνεται το φεστιβάλ είναι σούπερ. Δεν ξέρω, πρώτη φορά πάω, θα σας στείλω ανταπόκριση εννοείται. Σε ένα παλιό, εγκαταλειμμένο χωριό, έρημο μετά τους σεισμούς. Ψιλοχάσιμο η φάση, άλλες μουσικές, άλλο τοπίο.
 
Κολλούν το River και το Saristra; Αν αγαπάς τη μουσική και τη... γύρα κολλούν μια χαρά, δεν το συζητώ. 
 
Σήμερα έχουμε 2 Αυγούστου. Υπομονή, σε 29 μέρες μπαίνει φθινόπωρο. Άντε με το καλό.