ΣΚΑΪ, Καλογρίτσας, ΑΝΤ1 και Μαρινάκης οι νικητές

ΣΚΑΪ, Καλογρίτσας, ΑΝΤ1 και  Μαρινάκης οι νικητές
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ιδού οι νέοι καναλάρχες που θα ορίζουν την τηλεοπτική ενημέρωση για 10 χρόνια. Χρειάστηκαν τρεις μέρες για να βγει λευκός καπνός από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και, πλέον, έχουμε τους τέσσερις νέους βαρόνους της ενημέρωσης. 

02 Σεπτεμβρίου 2016
Επρεπε να φτάσουμε μέχρι την Παρασκευή ξημερώματα τελικά. Από την Τρίτη το πρωί. Νικητές είναι οι Γιάννης Αλαφούζος (43,6 εκ), Ιωάννης Καλογρίτσας (52,6 εκ.), όμιλος Κυριακού (75,9 εκ.) και Βαγγέλης Μαρινάκης (73,9 εκ.).  Το συνολικό τίμημα έφτασε τα 246 εκατομμύρια ευρώ, ένας θρίαμβος για την κυβέρνηση. «Πλήρωσαν πάνω από 50 και 60 εκατομμύρια ευρώ για άδειες που υπολόγιζαν στα 3» δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης και αυτό τα λέει όλα. 
Μένει αρκετή δουλειά ακόμα όμως, δεν τελειώσαμε. Θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες των νικητών, θα εκδικαστούν οι όποιες ενστάσεις, θα πληρωθεί μέσα στο επόμενο 15ημερο το 1/3 του τιμήματος και, μετά, θα βγει η υπουργική απόφαση που θα επικυρώνει οριστικά και αμετάκλητα τα νέα κανάλια. Υπολογίστε τουλάχιστον έναν μήνα, ίσως και περισσότερο...
 
Αμέσως μετά θα πρέπει η Digea να δείχνει αποκλειστικά τους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι υπόλοιποι κόβονται και μπορούν να παίζουν μόνο σε OTE TV και Nova. Αρχίζουν τα πανηγύρια.
Εσείς τι λέτε; Πώς σας φαίνεται το νέο τηλεοπτικό τοπίο της ενημέρωσης; Καλύτερο ή χειρότερο;