Όλοι στο Fuzz αναρωτηθήκαμε κάποια στιγμή «what if.. God is an Astronaut?»

Όλοι στο Fuzz αναρωτηθήκαμε κάποια στιγμή «what if.. God is an Astronaut?»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σαββατόβραδο στο γεμάτο Fuzz με τους God is an Astronaut on stage, την post-rock μπάντα που δίνει όλο και κάτι παραπάνω κάθε φορά. Οι Ιρλανδοί έχουν ταγμένους fans, είναι η αλήθεια, από το «The end of the Beginning» ως το «Helios | Erebus». 

03 Οκτωβρίου 2016Της Ζωής Νικολάου
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού

Γι αυτό και ο χώρος ήταν σχεδόν γεμάτος από πολύ νωρίς, σε βαθμό που μας προκάλεσε και απορία... Στους Moderat τι θα γίνει δηλαδή; Άλλο πράγμα, θα πείτε, και δεν θα έχετε και πολύ άδικο.
 
Στο δια ταύτα τώρα, ήταν μια καλή performance που μας θύμισε τα παλιά τους και μας παρουσίασε το «Helios | Erebus», το όγδοο album τους, που ξεπερνάει τα προηγούμενα. Παρόλ’ αυτά σε αρκετές στιγμές χάναμε το feeling. Ίσως έπαιξαν ρόλο οι παύσεις διαρκείας ανάμεσα στα κομμάτια ή το ότι τα χαμηλά parts ακούγονταν κάπως υποτονικά. Θα παραδεχτούμε όμως ότι μας επανέφεραν δυναμικά στα post ξεσπάσματα, σ’ αυτή την αίσθηση του «κάπου αλλού βρίσκομαι τώρα». Η μισή performance, εννοείται ότι ήtαν το αξιέπαινο light show, που αποδείχτηκε κλάσεις ανώτερο από τα movie scenes που χρησιμοποιούσαν παλιότερα. Λαμπιόνια που ενίοτε τρεμόπαιζαν, χρωματιστοί προβολείς και φυσικά strobe lights. Δεν γίνεται post gig χωρίς θέαμα, απλά αυτή τη φορά, κυριολεκτικά «την άκουγες» από τα φώτα.


 
Αγαπάς από παλιά το Echoes και το Suicide by Star, με το οποίο έκλεισαν και το live. Κι ερωτεύεσαι το Pig Powder και το Centralia. Είναι αυτή η μίξη post και metal που τους ξεχωρίζει από άλλες μπάντες του είδους και το απέδειξαν το Σάββατο.
Ακόμα κι αν δεν καταφέρουν τελικά να σου κόψουν την ανάσα, ξέρεις ότι δεν μπαίνουν ούτε σε καλούπια ούτε σε τσουβάλια με μουσικές «της σειράς».