Ραδιόφωνα στον «πάγο»: Panda 88.6 και Party 104

Ραδιόφωνα στον «πάγο»: Panda 88.6 και Party 104
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο ραδιοφωνικά project τα οποία ξεκίνησαν μέσα στην χρονιά, μας γέμισαν υποσχέσεις και όμως εγκαταλείφθηκαν γρήγορα...

04 Οκτωβρίου 2016
Σας είχαμε προιδεάσει εδώ και μέρες, για τις τρέχουσες εξελίξεις σε κάποια «στάσιμα» ραδιόφωνα της Αθήνας. Κάποια από αυτά δραστηριοποιήθηκαν εκ νέου, κάποια άλλα όμως μπήκαν για τα καλά στο «ψυγείο».
 
Ένα εξ αυτών είναι ο Panda 88.6 του Νίκου Μπιλίρη που έτρεξε ο Ηζι Κουτιέλ. Διαδέχτηκε το (dance) Up Radio και ξεκίνησε με ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο από τα άλλα ραδιόφωνα. Mε 30 (!) ελληνικά και ξένα mainstream πετσοκομένα τραγούδια ανά ώρα, διάρκειας... 1-2 λεπτών το καθένα, χωρίς εκπομπές, μόνο εκφωνήσεις των τραγουδιών ανά ημίωρο για 16 περίπου ώρες και μεγάλες DJ ζώνες τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα. Το κοινό όμως δεν το «αγκάλιασε» δίνοντάς του μόνο 1,4% σε (όλες!) τις μετρήσεις της Bari-Focus. Ένα τραγικό ποσοστό, τόσο γενικά όσο και σε σχέση με τα «αδερφά» ραδιόφωνα της Διαπασών - ο Μέντα 88 κινείται στο 3,5 με 4% και ο Pepper 96.6 σταθερά πάνω από 5%.


 
Τώρα ο Panda 88.6 νέκρωσε εντελώς. Πρόγραμμα, φυσικά, δεν υπάρχει. Παίζει μόνο μουσική και ελάχιστες ως καθόλου διαφημίσεις. Τα social media του δεν ανανεώνονται ,  ούτε καν απαντά κάποιος στους ακροατές που ζητούν τραγούδια. Το όνομά του δεν αναγράφεται πια στα RDS των ραδιοδεκτών, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα σταμάτησε να συμμετέχει και στις ακροαματικότητες. Πράγμα που είχε να γίνει από τότε που η συχνότητα ανήκε στην οικογένεια Γιαννίκου. Ο Νίκος Μπιλίρης έθεσε ξανά σε αχρηστία μια συχνότητα την οποία, όπως φαίνεται, δεν ξέρει τι να την κάνει.
 
Ο άλλος μεγάλος απών είναι ο Party 104. Η δεύτερη παρουσία του Φίλιππου Βρυώνη στα ερτζιανά, μετά το E-Radio 90.1 που «επέζησε»... 2,5 μήνες, πριν πουληθεί στον Γιάννη Κουρτάκη. Κι όπως φαίνεται στα χνάρια του βαδίζει και ο Party παρά τη μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία στους δρόμους της Αθήνας και τις «μεταγραφές» που υποσχέθηκε για το πρόγραμμά του (μια όλη κι όλη, αυτή του Πέτρου Κωστόπουλου). 


 
Φυσικά, πρόγραμμα δεν έχει βγει μέχρι τώρα. Παρά μόνο διαφημίσεις με... ινστιτούτα ομορφιάς, υαλουρονικά, προσθετικές μαλλιών και τρέιλερ του Έψιλον. Χώρια το γεγονός ότι τις περισσότερες ώρες της ημέρας, απλά δεν εκπέμπει. Η συχνότητα είναι κενή, προφανώς λόγω τεχνικού προβλήματος. Φως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, αν αναλογιστούμε ότι αρκετοί εργαζόμενοι του Epsilon TV δηλώνουν απλήρωτοι, ετοιμάζοντας κινητοποιήσεις...