Τα τραγούδια της εβδομάδας 7-13/11

Τα τραγούδια της εβδομάδας 7-13/11
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εκλογές στις ΗΠΑ, ανασχηματισμοί στην Ελλάδα κι εμείς επιμένουμε μουσικά δυναμιτίζοντας το κλίμα με ένα φορτίο εκρηκτικά των Metallica, τον Bonobo να καταπιάνεται με το μεταναστευτικό και μία μεγάλη παρέα σούπερ σταρ να ηχογραφεί υπέρ των προσφύγων…

07 Νοεμβρίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Metallica – Atlas Rise!
Κι ενώ το νέο τους άλμπουμ, Hardwired...To Self-Destruct, κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες (18 Νοεμβρίου) κι έχουμε ήδη ακούσει δύο τραγούδια απ’ αυτό, οι αμερικανοί αυθεντικοί ρόκερ φύλαγαν τοπ καλύτερο για την τελική ευθεία.
Το Atlas Rise!, είναι πραγματικός δυναμίτης! Από αυτούς που ξέρουν να ηχογραφούν με τον καλύτερο τρόπο οι Metallica.
Ο μύθος του Άτλαντα που σήκωνε τη γη στα χέρια του στην εκδοχή των Metallica τα έχει όλα. Δυνατά ριφ, σύντομα και άκρως εθιστικά σόλο και πολύ ηλεκτρισμό.



 
RL Grime, What So Not, and Skrillex – Waiting
Κι από το μέταλλο και τον ηλεκτρισμό των Metallica στον μάγο της ηλεκτρονικής αμερικανικής σκηνής και περιζήτητο Skrillex. Εδώ σε μία συνεργασία του με τον Henry Steinway ή RL Grime, όπως είναι γνωστότερος και τους αυστραλούς What So Not του Chris Emerson.


 
Bonobo - Kerala
Ο βρετανός Bonobo, παρότι εγκατεστημένος στο Λος Αντζελες διαθέτει καλύτερη φήμη στην Ευρώπη. Το νέο του άλμπουμ τιτλοφορείται Migration κι αν κρίνουμε από το πρώτο δείγμα που στηρίζεται επάνω σε αφρικανικές φόρμες τότε θα πρέπει να περιμένουμε μία δουλειά επηρεασμένη από μουσικές του κόσμου.


 
Tanya Tagaq – Retribution
Την Tania Tagaq την μάθαμε οι περισσότεροι από τις υποψηφιότητές της για το Polaris Music Prize και τα Junos του Καναδά όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο για το άλμπουμ της Animism. Το Retribution κυκλοφόρησε στο τέλος του Οκτώβρη και βάζει υποψηφιότητα για τα καλύτερα της χρονιάς.


 
Methyl Ethel - No. 28
Το αμερικανικό Rolling Stone την είχε συμπεριλάβει πέρυσι στα σημαντικότερα νέα πρόσωπα επισημαίνοντας ότι «ακούγεται σαν ένα glam-rock αστροναύτη που ταξιδεύει στα πέρατα του ίδιου του μυαλού». Χρειάζεστε καλύτερη περιγραφή;


 
Japandroids - Near To The Wild Heart Of Life
Οι καναδοί Japandroids έφτασαν αισίως στο τρίτο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του Γενάρη του 2017 και σαν πρώτο δείγμα ανέβασαν το ομότιτλο του άλμπουμ τραγούδι. Με νέα ετικέτα-εγγύηση της Anti.


 
Priests - Pink White House
Εκλογές αύριο στις ΗΠΑ κι ο καλύτερος τρόπος για να τις παρακολουθήσουμε είναι ο punk σαρκασμός των Priests και της τραγουδίστριάς τους Katie Alice Greer που σκηνοθετεί και το βίντεο.


 
Greg Graffin - Lincoln's Funeral Train
Με σαρκασμό αντιμετωπίζει το θέμα κι ο Greg Graffin των Bad Religion διασκευάζοντας το Lincoln’s Funeral Train (The Sad Journey to Springfield) του Norman Blake. Η ιστορία; Ο κόσμος που παρακολουθεί το τραίνο που μεταφέρει τη σωρό του Λίνκολν…


 
Majek Fashek - We are not afraid
Το We Are Not Afraid είναι μία καμπάνια που προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα υπέρ των απανταχού προσφύγων. Κι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει δεν είναι άλλος από μία σούπερ σταρ συνάντηση των Keith Richards, Robert Plant, Bruce Springsteen, Ringo Starr, Peter Gabriel, Brian Wilson, Iggy Pop, Patti Smith, Elvis Costello και άλλων στην ηχογράφηση του ομότιτλου τραγουδιού του νιγηριανού Majek Fashek. Ο Kevin Godley των 10CC υπογράφει τη σκηνοθεσία του βίντεο. Δοκιμασμένη η συνταγή μα έχει την αξία της.